FETÖ, DEAŞ saldırısından önce mensuplarını uyarmış

Gaziantep'te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada, İstiklal Caddesi'ndeki DEAŞ saldırısından 2 ay önce örgüt mensuplarını ByLock'tan uyardığı ortaya çıktı.

FETÖ, DEAŞ saldırısından önce mensuplarını uyarmış
Yayınlanma:

7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan eski öğretmen Fatih Gülsoy'un, örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock yazışmaları deşifre edildi.

Beyoğlu'nda terör örgütü DEAŞ'ın 19 Mart 2016 tarihinde 5 kişinin öldüğü çok sayıda kişinin yaralandığı terör saldırısından yaklaşık 2 ay önce FETÖ/PDY'nin ByLock üzerinden örgüt mensuplarını uyardığı ortaya çıktı.

"yakupbey58" kullanıcı adıyla 20 Ocak 2016 tarihinde "Bunu yayalım" başlığıyla gönderilen mesajda şu ifadeler yer aldı:  Son günlerde gelen duyumlarda, bombalı eylem için Türkiye'ye çok sayıda yeni IŞID (DEAŞ) militanının girdiği, bu şahısların İstanbul'da merkezi yerlerde canlı bomba saldırısı yapacakları, Paris'te olduğu gibi silahlı saldırı yapacakları ve IŞID'ın (DEAŞ) Türkiye'ye savaş ilan ettikleri yönünde bilgiler bulunmakta. Genel olarak arkadaşlarımız ulu orta dolaşmasınlar, kalabalık yerlere gitmesinler. Emin yerlerde ihtiyaçlarını karşılasınlar

Aynı dosyadaki tutuklu sanık Muhammet Emre Erkendirci'nin de deşifre edilen ByLock yazışmalarında bomba konulu mailin hepsinin okunmaması konusunda uyarılarda bulunuluyor.

Kullanıcı adının "isiksuvarisiemre" ve şifresinin de "ebjk2756" olan Erkendirci'nin 31 sayfalık ByLock dökümünde dönemin Siirt Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli eski öğretmen S.Y ile 26 Ocak 2016 tarihinde yapılan yazışmada, "sohbet" için gündem konusu tartıştıkları ve sanığın bomba içerikli mailin hepsinin okunmaması konusunda uyarıda bulunduğu ortaya çıktı.

Muhammet Emre Erkendirdi (MEE): aselam, silivri g. filan vardı, bugün okuyacaktım.

S.Y: silivriyi okuma

MEE: ok siz gönderin o zaman

S.Y: başka ne var

M.E.E: üstad ben de hizmeti anlayacaklar gibi bir şey var

S.Y: o olabilir

M.E.E: başka var mı okunabilecek yz gündem dışında

S.Y: yok

S.Y: bu bomba meselesinin hepsini okuma

S.Y: çok mahrem okumayalım

M.E.E: tmm

S.Y: sadece böyle bilgiler dolaşıyormuş

S.Y: dikkatli olalım diye

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.