FETÖ elebaşı Gülen'in iade sürecinin bir yılı

FETÖ elebaşı Gülen'in iade sürecinin bir yılı

FETÖ elebaşı Gülen'in iade sürecinin bir yılı
Yayınlanma:

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminden 4 gün sonra ABD'den FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesini talep eden Adalet Bakanlığı, ABD'li yetkililerle bugüne kadar çeşitli görüşmeler gerçekleştirdi. FETÖ elebaşı Gülen'in iade sürecinin bir yılı
AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın talimatıyla Bakanlık bürokratları örgütün elebaşı Gülen'in iadesi için çalışma başlattı.

Adalet Bakanlığı, 19 Temmuz 2016'da ABD'ye Gülen hakkında 4 ayrı iade dosyası gönderdi. Böylece Gülen'in iadesiyle ilgili süreç resmen başlatıldı. İade dosyalarında Gülen'in acilen tutuklanması da talep edildi.

Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından aynı dönemde Gülen'in geçici tutuklanması amacıyla ABD'ye ikinci bir yazı gönderildi.

Yazışmaların ardından ABD Adalet Bakanlığı, 7 Ağustos 2016'da Türkiye'ye Gülen'in iadesi konusunda yapılacak görüşmeler için mektup gönderdi. Mektupta, Adalet Bakanlığından bir heyetin ABD'ye gönderilmesi ya da Amerikan Adalet Bakanlığından bir heyetin Türkiye'ye gelmesi önerildi. 

Adalet Bakanlığınca ABD'ye gönderilen cevap mektubunda ise ilk olarak Amerika'dan bir heyetin gelmesi, daha sonra Türkiye'den bir heyetin ABD'de görüşmelerde bulunması teklif edildi. 

- ABD heyetinin 17 saatlik görüşmesi

Bunun üzerine Türkiye'ye gelen ve ABD Adalet Bakanlığından 3, ABD Dışişleri Bakanlığından bir temsilcinin yer aldığı 4 kişilik heyet, Adalet Bakanlığı yetkilileriyle 22-23 Ağustos 2016'da çeşitli görüşmeler yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.