FETÖ Konya eski "il imamı"nın eşi de gözaltında

2002-2012 arasında arasında Konya İl imamlığı yapan örgütün sözde "Tokat il imamı" olduğu iddiasıyla aranan ve bir süre önce Ankara'da sahte kimlikle yakalanan Abdulkadir Baş'ın eşi de gözaltına alındı

FETÖ Konya eski "il imamı"nın eşi de gözaltında
Yayınlanma:

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün sözde "Tokat il imamı" olduğu iddiasıyla aranan ve bir süre önce Ankara'da sahte kimlikle yakalanan Abdulkadir Baş'ın öğretmenlikten ihraç edilen eşi de gözaltına alındı.

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, örgütün sözde "il imamı" olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Abdulkadir Baş'ın eşini yakalamak için çalışma başlattı.

Polis ekipleri daha önce öğretmenlikten ihraç edilen B.Baş'ın İstanbul'da olduğunu belirledi. Şüpheli, polis ekiplerince gözaltına alındı.

Tokat'a getirilen B.Baş'ın yapılan incelemede örgütün gizli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı belirlendi.

Abdulkadir Baş'ın 2002-2012 arasında Konya, 2012'de kısa süre Nevşehir, 2014 Haziran ayından itibaren ise Tokat il imamı olarak görev yaptığı belirlenmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.