'FETÖ'nün iadesi konusunda Amerika hala ipe un seriyor'

Başbakan Yıldırım, "Bu darbeyi tasarlayan, bu talimatları veren Feto'dur. Bütün belgeleri Amerika'ya Adalet Bakanlığına gönderdik. Ancak Feto'nun iadesi konusunda Amerika hala ipe un seriyor." dedi.

'FETÖ'nün iadesi konusunda Amerika hala ipe un seriyor'
Yayınlanma:

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişikliği halk oylaması sürecinde partisince Dörtyol Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Yıldırım, 15 Temmuz akşamı bir grup teröristin, FETÖ mensuplarının, Türkiye'yi işgal etmek, bayrağı indirmek ve ezanları dindirmek için tankla, topla, tüfekle milletin üzerine ateş ettiğini ancak milletin darbecilere geçit vermediğini, darbecilere darbeyi indirdiğini vurguladı.

Darbecilerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, hükümeti alaşağı edip ortadan kaldırmayı hedeflediklerine işaret eden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"15 Temmuz akşamında onların oyununu bozdunuz. Biz bu teröristlerin boyunlarında asılı ipin ucunun nerede olduğunu iyi biliyoruz. Kimlerin bu teröristleri beslediğini, kimlerin bunlara kol kanat gerdiğini şimdi iyi biliyoruz. 15 Temmuz akşamı yapılan darbenin başında kim var? Türkiye'de Adil Öksüz denen bir adam, bir hain. Bu hain nereden emir alıyor? Pensilvanya'daki o Feto terörist başından emir alıyor. Darbecilerle aradaki irtibatı sağlıyor, gelip gidiyor. Bu Pensilvanya'daki, kendisi ortaya çıkmıyor. Ne yapıyor? Böyle kuklalar kullanıyor. Çık ortaya, erkeksen çık ortaya 'Ben yaptım' de. Bunların bu işi yaptığını adımız kadar biliyoruz.

Bu darbeyi tasarlayan, bu talimatları veren, asker içindeki teröristleri harekete geçiren bizatihi Pensilvanya'da oturan Feto'dur. Bunları bütün belgeleriyle, delilleriyle tespit ettik, Amerika'ya, Amerikan Adalet Bakanlığına gönderdik. Hiçbir tereddüdümüz yok ancak ne yazık ki Feto'nun iadesi konusunda Amerika hala ipe un seriyor. Bu da dikkatimizden kaçmıyor." 

" PKK ve FETÖ'nün ipleri aynı adamın elinde" 
15 Temmuz akşamı maskelerin düştüğüne dikkati çeken Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bu FETÖ denen örgüt, kendisini dindar maskesiyle gizliyordu, himmet topluyordu, yardım topluyordu ama bu yardımları iç ettiler, dışarı gönderdiler, Türkiye düşmanlarını beslediler ancak 15 Temmuz'da bir maske daha düştü. O da nedir? Bölücü terör örgütü PKK. Yıllardan beri bu PKK güya benim Kürt hemşehrilerimin hakkını savunuyordu. Sözde, Kürtlerin sorunlarıyla ilgileniyordu. Onların maskesi de 15 Temmuz'da düştü. 15 Temmuz akşamı neyi gördük? PKK ve FETÖ, ikisi de birbirinin aynı, ikisi de birbirinin kardeşi. Bunlar dayanışma içindeler, bunlar beraber hareket ettiler çünkü bunların ipleri aynı adamın elinde, ipleri aynı yerde. Bunlar bu topraklara hem dindarlara hem de Kürtlere ihanet eden örgütler."

"Bizim arkamızda 80 milyon vatan evladı var"
DHKP-C'nin, FETÖ'nün, Türkiye düşmanı tüm terör örgütlerinin aynı şekilde oralarda boy gösterdiğine dikkati çeken Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sadece Almanya'da değil, İsviçre'de de gösteri yaptılar. Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi, başına da silah dayamışlar, 'Erdoğan'ı öldürün.' yazıyor. Bu kadar alçaklık, bu kadar adilik olur mu? Bu Avrupa FETÖ'yü, PKK'yı sevdiği için mi bunları yapıyor? Hayır. Bunları kullanıyor. Bunları Türkiye'ye karşı, Türkiye'nin geleceğine, kardeşliğine karşı kullanıyorlar. Şimdi bu oyunları tek tek bozarak gidiyoruz. Bu topraklarda yaşayan herkes, anayasaya, yasalara uyacak. Uymayan, yasaları çiğneyen hiç ama hiç ağlamasın, bedeli neyse ödeyecek. Hiç kimse demesin ki 'Benim arkamda Avrupa var.' Avrupa olmazsa feriştahı olsun, hesabını soracağız. Bizim arkamızda 80 milyon vatan evladı, büyük bir millet var."

"16 Nisan bir milattır"
16 Nisan'ın Türkiye için ne kadar büyük bir fırsat olduğunu "Hayır" şarkısını söyleyenlerin anlamayacağına işaret eden Yıldırım, Kandil'in, PKK'nın, HDP'nin, Feto'nun, DEAŞ'ın kol kola verip "Hayır" için çalıştığını belirtti.

Her gün yeni bir skandala imza atan Avrupa ülkelerinin de "Hayır" dediğini kaydeden Yıldırım, Avrupa değerlerini ayaklar altına alan Avrupa ülkelerinin, Türkiye'nin iyiliği için bir şey düşünmeyeceğini kaydetti.

Yıldırım, "Onca seçim, referandum geçirdik, bu Avrupa ülkelerinin bugüne kadar Türkçe gazete basıp 'Hayır' reklamı yaptıklarını görmedim. Çünkü onlar da iyi biliyorlar ki 16 Nisan bir milattır. 16 Nisan'dan çıkacak 'Evet' ile Türkiye şaha kalkacak. Bir daha tut tutabilirsen. Yaşlanan nüfusu durgun ekonomisiyle, sosyal sorunlarıyla boğuşan Avrupa biliyor ki Türkiye, geleceğin parlayan yıldızı olacak, daha da büyüyecek, güçlenecek, bölgesinde istikrarın, güvenin, teminatı olacak." değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.