FETÖ'nün mahrem askeri yapılanmasına operasyon: 6 tutuklama

Konya merkezli 2 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan, aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 13 zanlıdan 6'sı tutuklandı.

FETÖ'nün mahrem askeri yapılanmasına operasyon: 6 tutuklama
Yayınlanma:

Konya merkezli 2 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan, aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 13 zanlıdan 6'sı tutuklandı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Konya ve Ankara'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan, aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 13 kişinin jandarmadaki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan 6'sı tutuklandı, 7'si etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediklerini belirtmeleri üzerine adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldı.

Tutuklanan 6 zanlının da muvazzaf asker olduğu öğrenildi.

FETÖ/PDY'nin mahrem askeri örgütlenmesine yönelik soruşturma kapsamında, Konya ve Ankara'da 28 Aralık 2017'de düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 10'u muvazzaf asker 13 kişi gözaltına alınmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.