FETÖ'nün 'Sakarya yapılanması' davası başladı

Sakarya'da, FETÖ/PDY'nin şehir yapılanmasına ilişkin 39'u tutuklu, 4'ü tutuksuz, 29'u firari 72 sanığın yargılandığı dava başladı.

FETÖ'nün 'Sakarya yapılanması' davası başladı
Yayınlanma:

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, özel olarak hazırlanan Ferizli Spor Salonu'nda yapılan duruşmaya, tutuklu ve bazı tutuksuz sanıklar ile sanık yakınları katıldı.

Kimlik tespiti ve iddianamenin özetinin okunmasının ardından, sanık savunmalarına başlandı. 

Tutuklu sanık Ali Hacıeyüpoğlu, savunmasında örgütle bağlantısı tespit edilen ve Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Sakarya Girişimci Sanayici İş Adamları Derneği'ne (SAGİAD) 2011'de üye olduğunu söyledi.

Derneğin popülaritesinin yüksek olduğunu belirten sanık Hacıeyüpoğlu, "Ticari ve sosyal açıdan faydalı olacağını düşünerek, üye oldum. Bunu yaparken, hedefim başkan olmaktı. 2013 ve 2015 döneminde yönetim kurulu başkanlığı yaptım. 2015'te genel kurul yaptım, başkanlığı bıraktım. 2015 Aralık ayında da istifa ettim." diye konuştu.

Sanık Hacıeyüpoğlu, Bank Asya'nın kredi kartını kullandığını fakat talimatla para yatırmadığını savunarak, "Eşimin çalışıyor olması sebebiyle çocuklarımı okula ben getiriyor ve götürüyordum. İş yerime yakın ve tek özel okul olan Erenler Fatih Koleji'ne çocuklarımı kayıt ettim. Sohbet ortamı benim yaşadığım kültüre ve yaşam tarzıma uygun değildir. Sohbetlere katıldığım iddiası doğru değildir." dedi. 

"1 ABD doları yurtdışı gezisinden kalma"

Tutuklu sanık Ayhan Genç de SAGİAD'a ticari faaliyetlerini geliştirmek için üye olduğunu savundu.

Derneğin hiçbir yurtdışı gezisine katılmadığını söyleyen Genç, "23 Temmuz 2016'da evim ve iş yerimde yapılan aramalarda cebimde bulunan cüzdanım, görevli memur tarafından incelendi. Cüzdanımda bulunan 40 avro ile ilgili işlem yapılmazken, cüzdanda bulunan 1 ABD doları ile alakalı tutanak tutuldu. Emniyete verdiğim ifadede yer aldığı gibi dövizler 2016 Nisan ayında turistik amaçlı yaptığım yurtdışı gezisinden kalan paralardır. Kosova'ya iş ortağımla gitmiştim. Dönüşte alışveriş yaptım, para üstü olarak kalan paralardır. Manevi herhangi bir değeri yoktur. Seri numaralarını bakmadan aldığım için bilmiyorum." ifadelerini kullandı.

Sanıklardan 6'sının daha savunmasını alan mahkeme heyeti, duruşmaya yarın devam edilmek üzere ara verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.