FETÖ sanığı zihin dünyasında kahramanmış

Gaziantep'teki darbe girişimi davasında, sanık Kara, "Valiliğe 1. tank taburunun görevlendirildiğini duydum. Hakan Çınar, emniyet tedbiri olarak hazırlık yaptığımızı söyledi. Hakan Çınar, benim zihin dünyamda kahraman bir insan." dedi.

FETÖ sanığı zihin dünyasında kahramanmış
Yayınlanma:

Gaziantep'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında kentte konuşlu 5. Zırhlı Tugay Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada 31'i tutuklu 42 sanığın yargılanması devam ediyor.

8. Ağır Ceza Mahkemesinde geçen hafta görülmeye başlanan ve bugün devam eden duruşmaya, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından cezalandırılmaları talep edilen eski Tuğgeneral Murat Soysal'ın da aralarında yer aldığı 42 sanık ile avukatları ve yakınları katıldı.

Valiliğe 1. Tank Taburu görevlendirilmiş

TBMM ve Başbakanlık avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmada söz alan tutuklu sanık eski Yüzbaşı Fatih Kara da harekat merkezindeki toplantıya gittiğinde masada harita gördüğünü belirterek, şunları anlattı:

"Kurmay başkanı Hakan Çınar (tutuklu) bana kışla emniyetini verdi, zaten görevim buydu. Valiliğe 1. tank taburunun görevlendirildiğini duydum. Ben görevlendirilmenin amacı neydi bilmiyorum. Darbeye yönelik bir hareket olarak değerlendirmedim. Hakan Çınar'ın böyle bir kalkışmanın içinde olacağı aklımın ucundan geçmedi. Hakan Çınar, Valiliğin olası talebine karşılık emniyet tedbiri olarak hazırlık yaptığımızı üzerine basarak söyledi. O saate kadar Hakan Çınar'dan sıkıyönetime yönelik emir almadım. DEAŞ'ın terör saldırısına yönelik tedbir olduğunu düşündüm. Yaptıkları görevlerden dolayı Hakan Çınar, benim zihin dünyamda darbeye katılacak bir insan değil, yaptıkları görevler nedeniyle kahraman bir insan. Tugay komutanı hareket merkezine geldiğinde kurmay başkanı Hakan Çınar'ın sunum yapmasına izin vermedi. Verilseydi Hakan Çınar Valiliğin olası talebine yönelik yaptığı çalışmaları anlatacaktı."

DEAŞ'ın saldırı ihtimali yalanı

Mahkeme Başkanı Melik Durmaz'ın "O sırada darbe girişiminden haberdar mıydınız?" sorusuna sanık Kara, Çınar'ın yaptığı çalışma sırasında askeri kalkışmanın odadaki herkes tarafından bilindiğini, ancak Gaziantep'in kritik bölgede olduğunu ve DEAŞ'ın saldırma ihtimaline yönelik çalışmalar yapıldığını belirtti.

Başkan Durmaz, "Saat 02.00'den sonra her şey bitiyor. Biranda neden bırakıp istirahate çekildiniz, risk devam etmiyor mu? DEAŞ sabah karşı saldıramaz mı?" sorusuna da cevap vermekte zorlandığı görülen sanık, "Emri tugay komutanı verdi, o kısımla ilgili söylemek istediğim bir şey yoktur." şeklinde yanıt verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.