FKÖ İsrail-Filistin barış sürecine açıklama

FKÖ Yürütme Komitesi üyesi Mecdelani, "Filistin yönetiminin barış sürecine bağlı olduğunu ancak ABD yerine uluslararası bir gözlem talep ettiğini" dile getirdi.

FKÖ İsrail-Filistin barış sürecine açıklama
Yayınlanma:

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Komitesi üyesi Ahmed el-Mecdelani, Filistin yönetiminin uluslararası meşruiyet kapsamında barış sürecine bağlı olduğunu, ancak bu süreç için ABD yerine uluslararası gözlem talep ettiğini belirtti.

Mecdelani yaptığı açıklamada, Filistin yönetiminin İsrail-Filistin barış sürecine uluslararası hukuk uyarınca bağlı olduğunu söyledi.

ABD'yi "taraflı ve bireysel davranmak"la suçlayan Mecdelani, barış sürecinde artık ABD değil onun yerine "uluslararası bir gözlem talep ettiklerini" belirtti. 

Mecdelani, FKÖ Yürütme Konseyinin yarın Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas başkanlığında, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması gündemiyle toplanacağını aktardı.

Toplantıda FKÖ Yürütme Komitesinin, Kudüs konusunda atacağı adımların masaya yatırılacağını aktaran Mecdelani, Trump yönetiminin de barış sürecindeki rolünü kaybettiğini vurguladı.

Mecdelani, Filistin'in Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) ABD hakkında şikayette bulunduğunu da hatırlatarak "Konseyin açıklama yahut tavsiye değil, ABD'nin adımına karşı bir karar taslağı sunması gerekiyor." dedi.

FKÖ üyesi, Filistin yönetiminin, ABD'nin kararıyla mücadele için "siyasi, diplomatik ve hukuki" tüm seçenekleri değerlendirdiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.