Flaş iddia! Rusya S-400'ler verecek ama...

Rusya'nın S-400'lerle ilgili Türkiye'den kaparo aldığının doğrulanmasının ardından Rusya'nın teknoloji transferine yanaşmadığı iddia edildi.

Flaş iddia! Rusya S-400'ler verecek ama...
Yayınlanma:

Rusya'nın Türkiye'ye göndereceği S-400 hava savunma sistemleri için ön ödeme aldığı belirtildi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in askeri ve teknik işbirliğinden sorumlu olan yardımcısı Vladimir Kojin, Türkiye'ye gönderilecek S-400 hava savunma sistemleri için ön ödeme alındığını söyledi.

Kojin, bu sistemlerin Türkiye'ye ne zaman sevk edileceğini ise henüz açıklamayacağını belirtti. Diğer taraftan kapora ya da anlaşmanın maliyetine ilişkin resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

TürkRus sitesinin İzvestiya'dan aktardığı habere göre, Vladimir Kojin, Rusya ve Türkiye'nin sadece hazır S-400 füze sistemi komplekslerinin sevkiyatları üzerinde anlaştığını, füze üretim teknolojisinin sağlanmasının gündemde olmadığını söyledi..

Kojin, ''Hazır füze sistemlerinin Türkiye'ye sevkiyatları konusunda uzlaşmaya varıldı, ancak S-400'lerin teknolojilerin paylaşılması söz konusu değildir'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.