G-20 Liderler Zirvesi’nin kazananı Türkiye olacak

KTO Karatay Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Uluslararası Ticaret Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Canıtez, G-20 Liderler Zirvesi’ni ve Türkiye ekonomisine sağlayacağı katkıları değerlendirdi.

G-20 Liderler Zirvesi’nin kazananı Türkiye olacak
Yayınlanma:

Türkiye'nin, dünyanın en gelişmiş ekonomilerine sahip 20 ülkenin yanı sıra davetli ülkeler ve uluslararası kuruluşların liderlerine ev sahipliği yaptığı G-20 Liderler Zirvesi Antalya'da gerçekleşti. Doç. Dr. Murat Canıtez 15-16 Kasım’da dünya liderlerinin katılımıyla gerçekleşen G-20 Liderler Zirvesi’nin Türkiye ve dünya ekonomisine sunacağı katkıları, programın dış ticarete etkisini değerlendirdi.

“ZİRVEYE TERÖR DAMGA VURDU”

Türkiye'nin son derece başarılı geçen bir zirveye ev sahipliği yaptığını söyleyen Canıtez, “Gerçekleşen zirvede ihracat, KOBİ’ler, genç girişimcilik faaliyetleri olmak üzere birçok konu detaylandırılarak konuşuldu, kararlar alındı ve uluslararası boyuta taşındı. Kobiler ve genç girişimcilerin finansal kaynaklara daha kolay erişmesi fikrine varıldı. Zirvede ekonominin yanı sıra siyaset ve terör de konuşuldu. Bir gün önce Paris’te gerçekleştirilen terör saldırısı gündemi bir anda değiştirdi. Son günlerde yaşadığımız olaylar da gösteriyor ki terör bugün artık Avrupa’da. Dünyaya yeniden düzen verme çabasında olan insanlar ekonomik yeterliliğe ulaşmayan gençleri kullanıyorlar. Teröre karşı alınabilecek önlemler noktasında önemli gelişmeler kaydedildi. Terör hareketleri hiçbir zaman tek başına yapılabilecek bir organizasyon olmamıştır. Türkiye’de ve dünyada terörü besleyen kitle genç işsizlerdir. Genç işsizlik sorunu, işsiz gençlerin farklı terör hareketlerine katılmalarına yol açıyor. Gençlerin ekonomiye kazandırılması ve genç girişimcilerin önünün açılması açısından da görüşülen bu konular teröre alınabilecek önlemler noktasında ayrı bir önem arz ediyor” dedi.

“YILLIK İHRACATIMIZI ÜÇ KAT ARTTIRABİLİRİZ”

G-20 Liderler Zirvesi’nin Türkiye ekonomisine sağlayacağı katkıları sıralayan Canıtez, “Uzun vadede Zirve’den en çok kazanım sağlayacak ülke Türkiye’dir. Bunun nedeni ise gerçekleştirilen oturumlarda KOBİ’lerin uluslararası alanda etkilerini arttıracak stratejiler geliştirmeye yönelik kararlar alınmıştır. KOBİ’lere yönelik finansman sağlanması yönündeki talepler, B-20 Zirvesi’nin önemli konu başlıklarından biri oldu. KOBİ’lere uzun dönemli finansman sağlanması konusunda çalışmalar gerçekleştirildi. Alınan kararlar doğru uygulandığında yıllık ihracatımızı üç kat arttırabiliriz. Finansal destek de sağlandığı takdirde de genç girişimcilerin, ihracatçıların ve üniversitelerin çalışmaları ortak bir noktada buluşacaktır. KTO Karatay Üniversitesi olarak model oluşturacak eğitimlerimizle, uygulamayı birleştiriyoruz. Teorik eğitimi derslerde alan öğrencilerimize üniversite-sanayi işbirliğini gerçek anlamda uygulama imkanı da sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.