Galaxy S8 ve S8 Plus'ın özellikleri açıklandı

Samsung'un yeni amiral gemileri S8 ve S8 Plus'a dair detaylı teknik özellikler belli oldu. Ekran/çerçeve oranları bir hayli artacak olan telefonlar, beklendiği gibi büyük ekranla geliyor...

Galaxy S8 ve S8 Plus'ın özellikleri açıklandı
Yayınlanma:

Note 7 fiyaskosundan sonra Güney Koreli teknoloji lideri Samsung'un yeni amiral gemileri sabırsızlıkla bekleniyor. İlk etapta MWC 2017'de tanıtılacağı iddia edilen S8 ve S8 Plus'ın ileri tarihte gün yüzüne çıkacağı biliniyor. Şirkete yakın kaynakların aktardığı bilgiye göre Samsung, S8'in her şeyiyle kusursuz olması için bu telefonu özel bir tanıtımla mart ayında hayranlarının beğenisine sunacak.

Bildiğimiz üzere akıllı telefonların tanıtım tarihleri yaklaştıkça, o modellere ait sızıntı bilgiler de artıyor. S8 ve S8 Plus'ın tanıtımına sayılı günler kala, iki telefonun teknik detayları belli oldu. Önce Galaxy S8 ile başlayalım:

galaxy-s8-ve-s8-plusin-ozellikleri-belli-oldu-99cb85.jpeg

Gördüğümüz üzere telefonun 5.8-inç ekran büyüklüğüne sahip olacağı ifade ediliyor. Bu rakam ilk etapta çok yüksek görünse de, ekran çerçeve oranının bir hayli artacağını düşündüğümüzde o kadar da göz korkutucu gözükmüyor. Yani telefonun ekranı büyüyecek fakat kasa küçülecek. Böylece Note 7 büyüklüğünde bir telefon olmayacak.

Telefonda dikkat çeken diğer detaylar ise IP68 sertifikalı suya ve toza dayanıklı olması ve iris tarayıcısı. İris tarayıcısını ilk kez Note 7 kullanan Samsung, bu telefonun fiyaskoyla sonuçlanması üzerine söz konusu teknolojinin reklamını istediği gibi yapamamıştı.

Diğer taraftan 4GB RAM'in yeterli olduğunu düşünen Samsung, minimum dahili hafızayı 64GB olarak belirlemiş ve artırılabilir hafıza seçeneğini eklemeyi de unutmamış.

galaxy-s8-ve-s8-plusin-ozellikleri-belli-oldu-5d9eaa.jpeg

6.2-inçlik S8 Plus için de aynı şeyleri söylememiz mümkün. Kasa oranı düşeceği için, ele avuca sığmayan bir telefon olmayacaktır. Fakat her halükarda S8'den büyük olacağı kesin. Diğer özellikler ise S8 ile hemen hemen aynı.

İki telefonda da dikkat çeken bir detay daha var: Son satırda yazan AKG kulaklıklar. Bildiğimiz üzere AKG, ses sistemleri ve kulaklık alanında en meşhur markalardan bir tanesi. Samsung'un AKG ortaklığıyla yeni kulaklık tasarımına gitmesi kullanıcıların bir hayli hoşuna gidecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.