"Gazi Meclis'te O Gece" kitabı İngilizce yayınlanacak

PTT Genel Müdürlüğü, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Ünüvar'ın kaleme aldığı, "Gazi Meclis'te O Gece" kitabının İngilizce versiyonunu bastıracak.

"Gazi Meclis'te O Gece" kitabı İngilizce yayınlanacak
Yayınlanma:

PTT Genel Müdürlüğü, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar'ın kaleme aldığı, "Gazi Meclis'te O Gece" kitabının 9 bin adetlik İngilizce versiyonunu bastıracak.

Ünüvar, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 15 Temmuz 2016'da hain darbe girişimine maruz kaldığını anımsattı.

Darbe girişiminde 250 vatandaşın şehit, 2 bin 200 vatandaşın ise gazi olduğunu, Meclisin de bombalandığını hatırlatan Ünüvar, şehitlere rahmet, gazilere geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Necdet Ünüvar, o gece Mecliste yaşananlara ilişkin, 700 sayfalık "Gazi Meclis'te O Gece" kitabı yayınladıklarını belirtti.

Kitapta, o gece Meclis'te bulunan milletvekillerinin bizzat yaşadıklarını kendi dillerinden objektif şekilde aktarmaya çalıştıklarına işaret eden Ünüvar, "Kitapta 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminde yaşananları bütün açıklığıyla ortaya koymaya çalıştık." dedi.

Ünüvar, kitabın kamuoyu tarafından çok büyük takdir gördüğünü, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın da kitaba sahip çıktığını bildirdi.

"Kitabı daha geniş kitlelere nasıl ulaştırırız diye düşünürken..."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılını anma töreninde Mecliste gece yaptığı konuşmada, "15 Temmuz'a kontrollü darbe söyleminde bulunanlar, 'Gazi Meclis'te O Gece' kitabına bakabilirler" diyerek kitaba atıfta bulunduğunu aktaran Ünüvar, şöyle devam etti:

"Kamuoyunda bu kadar önem gören bir kitabı daha geniş kitlelere nasıl ulaştırırız diye düşünürken, PTT Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Kenan Bozgeyik, kitabın kısa versiyonunu basabileceklerini söyledi. Kitap iki bölümden oluşuyor. Birinci bölümünde Mecliste yaşananlar belgesel tarzda birinci ağızdan anlatılıyor, ikinci bölümde ise tutanaklar, o gece Mecliste olan milletvekilleri ve diğer kişilerin anlatımları ile bazı belgeler var. İkinci bölümde yer alan hususlar, daha çok tarihçiler ve bu konudaki araştırmacılar için önemli.

Sadece o ilk bölümün yer aldığı 230 sayfalık 'Gazi Meclis'te O Gece' kitabını 9 bin adet olarak PTT Genel Müdürlüğü bastırdı. Daha sonra 9 bin adet de kitabın İngilizcesini bastıracak. Bu yeni kitap, bütün vatandaşlarımız için güzel bir çalışma oldu."

Ünüvar, İngilizce kitabı daha çok yurt dışına ve yabancı misyon temsilcilerine göndereceklerini belirterek, "Mecliste o gece neler yaşandığını merak eden yabancıların dikkatine sunacağız. O geceyi birebir yaşayanların kaleminden, neler yaşandığını okuma fırsatına sahip olacaklar." ifadesini kullandı.

Komisyon Başkanı Ünüvar, ilk kitabın basımında kendilerine destek olan TBMM Başkanı Kahraman, Meclis bürokratları ve çalışanları ile ikinci kitabın basımını gerçekleştiren PTT Genel Müdürü Bozgeyik ve ilgili birimin çalışanlarına teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.