Gazzeliler Türkiye'nin yaptırdığı konutlarına kavuştu

TİKA'nın yaptırdığı 320 konut, İsrail'in 2014'teki saldırılarında evlerini kaybeden Filistinlilere teslim edildi.

Gazzeliler Türkiye'nin yaptırdığı konutlarına kavuştu
Yayınlanma:

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKAGazze'de yaptırdığı 320 konut, İsrail'in 2014'teki saldırılarında evlerini kaybeden Filistinlilere teslim edildi.

Konutların anahtarları, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın talimatıyla 2014'teki saldırılarda evsiz kalan ve yoksul Filistinli ailelere verildi.

Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanı Mufid el-Hasayine konut teslim töreninde yaptığı konuşmada bölgede yeni konutların inşa edilmesini ümit ettiklerini dile getirdi.

Hasayine, Türkiye'nin Filistin halkına desteğinden övgüyle söz ederek "TİKA başta olmak üzere Türkiye'nin Filistin halkına sağladığı destekten çok memnunuz." ifadesini kullandı.

Filistinliler için inşa ettirilen ve imzalanan anlaşmayla Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanlığına teslim edilen 320 konut, Gazze'nin güneyinde halk arasında Hucr ed-Dik olarak bilinen Vadi Gazze köyünde bulunuyor.

TİKA, İsrail'in Gazze'ye 2014'te düzenlediği saldırıların yol açtığı büyük yıkım nedeniyle barınma ihtiyacını gidermek için 20 dönümlük bir arazi üzerine, 20 bloktan oluşan ve her blokta 16 daire bulunan bir proje hazırlamıştı.

Her biri 100 metrekare olarak planlanan 320 dairede, yaklaşık 2 bin 250 kişi yaşayacak.

İsrail'in ağır bombardıman yaptığı 2014 yılında Gazze'de 20 bin ev tamamen yıkılmış ve yaklaşık 100 bin insan evsiz kalmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.