Gece inşaatı bekliyor gündüz "F-16" maketi yapıyor

Çankırı'da çocukluğunda savaş pilotu olmayı hayal eden ancak imkan bulamadığı için bunu başaramayan inşaat bekçisi Harun Bilgin, gece mesaisinin ardından gündüzleri de atık maddelerden F-16 savaş uçağı maketi yapıyor- Bilgin: - "Bizim zamanımızda okumaya

Gece inşaatı bekliyor gündüz "F-16" maketi yapıyor
Yayınlanma:

ÇANKIRI (AA) - ÖZGÜR ALANTOR - Çankırı'da çocukluğunda savaş pilotu olmak isteyen ancak imkansızlıklar nedeniyle bu isteğini yerine getiremeyen inşaat bekçisi Harun Bilgin (57), gece mesaisinin ardından gündüzleri de atık maddelerden F-16 savaş uçağının maketini yapıyor.

Çocukluğunda savaş uçağı pilotu olmak isteyen ama imkan bulamadığı için bunu başaramayan Harun Bilgin, içindeki özlemi savaş uçakları yaparak gidermeye çalışıyor. İkinci Abdülhamit tarafından 20. yüzyıl başlarında hükümet konağı olarak yaptırılan fakat 2 yıl önce müze olmasına karar verilen binanın inşaatında bekçilik yapan Bilgin, geceleri çalışıp gündüzleri zamanının çoğunu hobileri için değerlendiriyor.

Bilgin, AA muhabirine, yaptığı açıklamada, çocukluğunda savaş uçağı pilotu olmak istediğini ancak bunu başaramayınca 36 yıl önce savaş uçaklarının maketlerini yapmaya karar verdiğini anlattı.

Atık maddelerden yaptığı ve bir süre ara verdiği maket yapımına 5 ay önce yeniden başladığını vurgulayan Bilgin, "Şu ana kadar 17 tane savaş uçağı maketi yaptım. Daha da yapmayı düşünüyorum. Uçaklarımı toplayıp, ileride sergi açmak istiyorum. Bir uçağı ortalama 8 ila 10 günlük sürede yapıyorum" ifadelerini kulandı.

- "Satmaya kıyamıyorum"

Bilgin, yaptığı uçakların herkes tarafından beğenildiğini ifade ederek, elinden çıkan bir şeyin beğenilmesinin kendisini de mutlu ettiğini söyledi.

Maketleri satmaya kıyamadığını bildiren Bilgin, şöyle devam etti:

"Maketler çoğu vatandaşın ilgisini çekiyor, gelip bakıyorlar, 'satıyor musunuz?' diye soruyorlar. Fakat el emeğim satmaya kıyamıyorum, hepsi evlatlarım gibi. Bu nedenle bir fiyat biçemedim, satmayı da şu anda düşünmedim. Maketler benim için çok değerli. Ben onları maddiyat için yapmıyorum, sevdiğim için kendim için yapıyorum."

Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.