Genç KOMEK Yaz Okulu kayıtları başlıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin 8-16 yaş arası binlerce öğrenciye 'Dinimiz ve Değerlerimiz' , 'Spor' ve 'Sanat' eğitimleri vereceği Genç KOMEK Yaz Okulu kayıtları 5 Haziran’da başlıyor.

Genç KOMEK Yaz Okulu kayıtları başlıyor
Yayınlanma:

Konya Büyükşehir Belediyesinin Genç KOMEK bünyesinde Konya genelinde gerçekleştireceği yaz okulu kayıtları 5-18 Haziran tarihleri arasında alınacak. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya genelinde 2 yılda 50 bin öğrenciye yaz tatillerinde “Dinimiz ve Değerlerimiz”, “Spor” ve “Sanat” eğitimleri veren Genç KOMEK Yaz Okulunun Türkiye’ye örnek olduğunu söyledi. Genç KOMEK Yaz Okulu faaliyetinin Türkiye’deki en özgün çalışma olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, öğrencilerin yaz aylarını Kur’an-ı Kerim ve değerler eğitimi başta olmak üzere sanat ve spor faaliyetleri ile değerlendirdiğini ifade etti. Genç KOMEK Yaz Okulunun her yıl belli bir müfredata tabi olarak çocukların her anına yönelik eğitimler, yayınlar, sanatsal ve sportif faaliyetleri yaş gruplarına özel olarak verdiğini kaydeden Başkan Akyürek, Konya genelindeki 8-16 yaş gurubundaki bütün öğrencileri Genç KOMEK Yaz Okulu’na kayıt yaptırmaya davet etti.

“Genç KOMEK Yaz Okulu şehrin her yerinde”
Konya Valiliğinin koordinasyonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Halk Eğitim Müdürlükleri, İl Müftülüğü ve ilçe belediyelerinin katkısı ile gerçekleştirilen Genç KOMEK Yaz Okulu, Konya ve ilçelerinde 71 farklı noktada, 42 KOMEK merkezi, 29 okul, 25 spor salonu, 21 yüzme havuzunda yapılacak. Genç KOMEK Yaz Okulundan şehit ve gazi çocukları, yetim ve öksüzler, Büyükşehir Belediyesinin Sosyal Kart uygulamasından yararlanan ailelerin çocukları, Büyükşehir Belediyesinden eğitim yardımı alan öğrenciler, yüzde 40 ve üzeri engelli olanlar, devlet koruması altında olan çocuklar ile kaymakamlıklardan ve muhtarlardan ihtiyaç durumunu gösterir belge alan ailelerin çocukları ücretsiz olarak yararlanıyor. Dinimiz ve Değerlerimiz, Spor ve Sanat modüllerinden oluşan Genç KOMEK Yaz Okulu kapsamında öğrencilere Şehrimi Tanıyorum turları düzenlenecek, her öğrenciye bir eğitim seti, her yaşa göre kaynak ve Yaz Okulu anı defteri verilecek. Kız öğrenciler ile erkek öğrencilerin ayrı gruplar halinde eğitim alacağı Genç KOMEK Yaz Okulunda isteğe göre sabah veya öğleden sonra grupları tercih edilebiliyor.

“Kayıtlarınızı Mutlaka Onaylatın”
Eğlenerek öğrenmeyi hedefleyen Genç KOMEK Yaz Okuluna sınırlı tutulan kayıtlar, www.konya.bel.tr ve www.komek.org.tr adresleri üzerinden alınacak. Ön kayıt yaptıranların ders seçimi ve kayıt onayı için 18 Haziran tarihine kadar mutlaka ilgili kurs merkezine başvurması gerekiyor. Ramazan Bayramı sonrası, 3 Temmuz’da başlayacak eğitimler 25 Ağustos’a kadar devam edecek. Yaz okulunun kayıt ücretleri Selçuklu, Meram ve Karatay’da ikamet edenler için tüm dönem 100 lira, diğer ilçelere tüm dönem 50 lira olarak belirlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.