Gödene’ye 804 TOKİ konutu

Konya Gödene projesinde konut blokları bir araya getirilerek, komşuluk ilişkileri ve aidiyet duygusuna katkı sağlayacak alt mahalle kümeleri oluşturuluyor.

Gödene’ye 804 TOKİ konutu
Yayınlanma:

TOKİ, "Yeni Yerleşimler Yenilenen Şehirler" projesi kapsamında, 2016 yılında Gaziantep, Manisa, Şanlıurfa, İstanbul Başakşehir, Çankırı, Hatay, Konya ve Adana'da 60 bin konut üretecek.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), proje çerçevesinde şehirlere, kent kimliği ve merkezi unsurlarla sıkı bağları olan, halkın beklentilerine yanıt veren, güçlü fiziki ve sosyal altyapısı bulunan yeni yerleşim alanları kuruyor. TOKİ kaynaklarından alınan bilgiye göre, projeleri aşamalı olarak hayata geçirecek olan idare, 2016'da 60 binin üzerinde yeni konut üretecek. "Konut talebi, deprem riski, kentsel dönüşüm ve kentleşme oranı", projenin dört ana unsuru olarak belirlendi.

KONYA GÖDENE'DE 804 KONUTLUK YAŞAM ALANI

Konya Gödene projesinde konut blokları bir araya getirilerek, komşuluk ilişkileri ve aidiyet duygusuna katkı sağlayacak alt mahalle kümeleri oluşturuluyor. Toplam 122 bin metrekare alana sahip yerleşkede, 51 bloka yayılmış, 529'u 3+1 ve 275'i 2+1 tipinde 804 konut, bir adet çarşı ve ofis bloku, bir cami ve 4 otopark bloğu yer alacak. (Mustafa Ekmekcioğlu)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.