Gölbaşı'nda çocuklar geleneksel oyunlarda buluştu

Güzide Kadınlar Eğitim ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen program kapsamında, "Geleneksel Oyunların Çocuklarla Buluşması Projesi"nin açılışı yapıldı

Gölbaşı'nda çocuklar geleneksel oyunlarda buluştu
Yayınlanma:

ANKARA (AA) - Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla Güzide Kadınlar Eğitim ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen programda, çocuklara unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunlar öğretildi.

Dernek Başkanı Elif Özer, programda yaptığı konuşmada, yeni nesil çocukların bilgisayar ve internete bağımlı yaşayarak sosyalleşemediklerini söyledi.

Projenin amacının, çocuklar bilgisayara internete bağımlı kalmaması, dışarıda da oyunlar oynaması olduğunu belirten Özer, "Biliyoruz ki bu oyunlar, çocukların liderlik özelliğine, öz güvenlerinin artmasına, sokağa çıkarak sosyal alanlarını genişletmesine çok önemli rol oynuyor. Sağlıklı bir birey olarak yetişmeleri için bu oyunlar bize göre çok önemli fakat günümüzde bu oyunların hiçbiri dışarıda yok. Yapılaşmalardan, internetteki oyunlardan çocuklar dışarıya fırsat bulamıyorlar. Biz de çocuklarımızı bu oyunlarla buluşturalım, en azından parkta, sokakta hem öğrensinler hem de oynasınlar istedik" diye konuştu.

Daha sonra dernek üyesi kadınlar, çocuklara topaç çevirme, yakan top, beş taş, seksek, mendil kapmaca, körebe, uzuneşek gibi oyunları öğretti.

Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.