Göle Düşen 2,5 Aylık Bebek Son Anda Kurtarıldı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, tekneden iskeleye çıkmak isterken anne ve babasının birlikte tuttuğu çocuk arabasındaki pusetten kayarak göl sularına düşen 2,5 aylık bebek, suya atlayan tekne çalışanı bir genç tarafından son anda kurtarıldı.

Göle Düşen 2,5 Aylık Bebek Son Anda Kurtarıldı
Yayınlanma:

Edinilen bilgiye göre Eyüp ve Özlem Esen çifti, 2,5 aylık bebekleriyle birlikte Beyşehir ilçesine gezmeye geldi. Gölde tekne gezisine çıkan çift, tekne iskeleye yanaştığında inmek istedikleri anlarda kendileri gibi herkese panik ve şok yaşatan bir olay yaşandı. Birlikte tuttukları çocuk arabasını tekneden indirmek isterken pusetten kayarak birden iskelenin altındaki göl sularına düşen 2,5 aylık bebek Mehmet Kaan’ı kurtarmak için iskele üzerinde bulunan görevli tekne çalışanı hiç tereddüt etmeden suya atlayarak saniyeler içerisindeki hamleleri ile boğulmasına engel oldu. Bebeği sudan çıkaran tekne çalışanı Bayram Erdoğan, bu sırada panik yapıp suya atlayan anne Özlem Esen’i de kendisine yardım eden iskele üzerindeki vatandaşların desteğiyle sudan çıkarmayı başardı.

Yaşanan olay üzerine kıyıya polis ve sağlık ekipleri sevk edilirken, battaniyeye sarılan ve kurulanan bebek 112 görevlilerinin kucağında ambulansa kadar götürülürken, sırılsıklam olan anneyle birlikte Beyşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Anne ve bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Bebeği göl sularına atlayarak boğulmaktan son anda kurtarmayı başaran tekne çalışanı Bayram Erdoğan ise Beyşehir’de günün kahramanı oldu. Bebeği kurtarırken dudağından yaralanan Erdoğan, yaptığı açıklamada, bebeğin anne ve babasının çocuk arabasıyla taşırken pusetten tekerin takılması sonucu göl sularına düştüğünü anlatarak, "Ben önce ne olduğunu anlayamadım, bebeğin battaniyesi düştü sandım. Baktım çocuk kolunu çırpınca hemen atladım. Ağzı ve burnu suyun üzerindeydi, nefes alabiliyordu. Kolunu çırpıyordu. Hemen atladım, çıkardım, annesi de atladı. Annesinin atlamasına gerek yoktu ama panik yapınca annesini de çıkardım, yardımcı olduk, ben insanlık görevimi yaptım. Anne ve bebeğinin sağlık durumu iyi olduğuna çok sevindim" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.