'Gönüllüler ordusu' Samsat'ta yaraları sarıyor

Samsat'ta 5,5 büyüklüğündeki depremde evleri hasar gören vatandaşlara sağlık hizmeti veren ve gönüllü sağlıkçılardan oluşan UMKE, hastane bahçesine kurdukları çadırlarda hizmetlerini sürdürüyor.

'Gönüllüler ordusu' Samsat'ta yaraları sarıyor
Yayınlanma:

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen depremin ardından AFAD ve Türk Kızılayı başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının bölge halkına yardımları sürüyor. Bunun yanı sıra gönüllü sağlıkçılardan oluşan UMKE, özverili hizmetleriyle dikkati çekiyor.

Samsat Devlet Hastanesinin de depremde zarar görmesi nedeniyle harekete geçen ekip, buranın bahçesinde kurdukları çadırlarda vatandaşlara sağlık hizmeti veriyor.

Adıyaman UMKE Sorumlusu Filiz Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremin hemen ardından bölgeye ulaşarak çalışmalara başladıklarını söyledi.

Depremin duyulmasının ardından Türkiye genelindeki UMKE'nin seferber olduğunu vurgulayan Aslan, şöyle konuştu:

"Deprem olduğu ilk dakikadan itibaren tüm Türkiye'deki arkadaşlar hemen bizi aradılar, yardıma koşmaya hazır olduklarını söylediler. Birçok çevre ilden, Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş'tan yola çıktılar, tekrar döndüler. Bize destek için o kadar çok kişi aradı ki, hasarımız çok fazla olmadığı ve enkaz bulunmadığı için arkadaşlarımızı çağırmadık. Ülkemizin her yerinden arandık. İnanılmaz bir kardeşlik bağımız var. Türkiye olarak hepsine teşekkür ediyoruz."

"Bu ekipte bulunmak onur verici"
Ekibin acil servis hemşiresi Fidan Karakuş da 1,5 yıldır UMKE'de görev aldığını söyledi.

Depremde can kaybının bulunmamasının en büyük sevinçleri olduğunu belirten Karakuş, şöyle devam etti:

"UMKE olarak bir kez daha duygulandık. 2 çocuğum var, onların iyi olduğunu öğrendiğim andan itibaren UMKE'ye devam ettim. Yaklaşık 10 gündür bütün arkadaşlarımla burada çalışıyoruz. Bu çok büyük ve güzel bir şey. Allah ülkemizi büyük kaza ve afetlerden korusun ama böyle hazır eğitilmiş, donanımlı ekibin olması da bu ekipte bulunmak da güzel ve onur vericidir. Türkiye genelindeki UMKE'den gelmek isteyenler oldu. Bizler de diğer illere gitmek için hazır olduğumuzu bildiriyorduk. Bu çok güzel bir şey."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.