KONYA’DAN TÜRKİYE’YE UZANACAKLAR: GELECEĞE YÖN VER DERNEĞİ

Uzun yıllar sivil toplum kuruluşlarında emek vererek çalışmalar ortaya koyan Özlem Bilgi yakın zamanda Geleceğe Yön Ver Derneği’ni kurdu. Dernek faaliyetleri hakkında konuşan Bilgi, başarı hikayesini paylaştı.

KONYA’DAN TÜRKİYE’YE UZANACAKLAR: GELECEĞE YÖN VER DERNEĞİ
Yayınlanma:

Çalışma hayatına başlaması hakkında konuşan Bilgi; “Memur bir ailenin çocuğu olarak Konya'ya taşındım. Üniversite eğitimimi Mersin'de tamamladıktan sonra tekrar Konya'ya döndüm. Yaklaşık 10 yıl boyunca çeşitli sivil toplum kuruluşlarında çalıştıktan sonra, hayalini kurduğum kendi derneğimi tecrübeli ve güvendiğim bir kadro ile kurma fırsatını elde ettim. Çünkü içimdeki iyilik yapma duygusunu durduramıyorum” dedi.

ekran-goruntusu-2024-04-15-141144.jpg

“EĞİTİM VE PROJE ODAKLI ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYORUZ”

Dernek faaliyetlerinden bahseden Bilgi; “Eğitim ve proje odaklı çalışmalar yürütüyoruz. Çocuklara haklarını psikodrama yöntemleri ve atölyelerle öğretirken, gençlerin kariyer hedeflerine destek olacak programlar ve iş birlikleri yapıyoruz. Geleceğe Yön Ver Derneği, her çocuğun ve gencin eşit fırsatlara sahip olmasını sağlamayı amaçlayan bir kuruluştur. Misyonumuz, çocukların haklarını korumak ve gençlerin sosyal, kültürel ve eğitimsel gelişimlerine katkıda bulunmaktır. Vizyonumuz, sivil toplumu güçlendirmek ve toplumda olumlu değişimlere öncülük etmektir. Kayıp genç neslin kurtarılması için gençlere yönelik kapsamlı bir destek programını hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bu çerçevede, eğitim programları aracılığıyla gençlerin akademik ve mesleki becerilerini geliştirmeyi, psikososyal destek sağlayarak ruhsal sağlıklarını iyileştirmeyi, mesleki rehberlik ile gelecekleri için uygun kariyer yollarını keşfetmelerini desteklemeyi planlamaktayız. Ayrıca, toplumsal bilinç oluşturma faaliyetleri ile gençlerin toplumsal kabulünü artırmayı ve işbirlikleri kurarak geniş bir destek ağı oluşturmayı amaçlamaktayız” diye konuştu.

ekran-goruntusu-2024-04-15-141302.jpg

“TOPLUMSAL DEĞİŞİM İÇİN ÇALIŞMAK ÖNEMLİDİR”

Çalışmalarında izlediği yollar hakkında konuşan Bilgi; “Sivil toplumda güçlü olmanın temelinde aktif katılım, dürüst iletişim ve empati gibi değerler yatar. Ayrıca, toplumsal sorunlara duyarlılık göstermek ve değişim için adımlar atmak da önemlidir. Bu değerleri benimseyerek ve uygulayarak sivil toplumda güçlü olabilirsiniz. Ben Filistin’de çocuklar öldürülürken bir insan olarak buna duyarsız kalıyorsam,zaten başarılı değil sadece şov yapan bir dernek başkanı olurum. Günün sonunda ben kaç çocuğun hayatına dokundum aslında ona bakıyorum. Kendinizi sürekli olarak geliştirerek, toplumunuzu etkileyen konular hakkında bilgili olmak ve bu bilgiyi paylaşmak, sivil toplumda güçlü bir role sahip olmanızı sağlar. Sürekli toplantılarda eğitimlerdeyim,bunlar sadece beni değil yaygınlaştırdığım için de dolayısıyla toplumunda gelişimine katkı sağlayıp, yol gösteriyor. Aynı zamanda, adalet, eşitlik ve insan hakları gibi temel prensipler benim için çok kıymetlidir. Toplumsal değişim için çalışmak da önemlidir” ifadelerini kullandı.

“HER ZORLUK BENİ DAHA DA GÜÇLENDİRDİ”

Kadın olarak mücadele kavramına değinen Bilgi; “ Kadınların liderlik rollerine yönelik toplumsal beklentilerle mücadele etmek bazen zor olabiliyor. Saha da karşılaştığımız insanların yaşadıklarını görünce bunu bir zorluk değil aksine motivasyonumu yükselten, kararlılığımı artıran bir dinamik olarak görüyorum. Her zorluk beni daha da güçlendirdi ve güçlendirmeye devam ediyor. Modern toplumda birden fazla rolle hayata devam etmek zorunda kalan bir çok kadın var. Biz kadınlar zaten çok güçlü ve kolay bir şekilde bu dengeyi kurabiliyoruz. Sanırım biraz daha desteğe ve takdire ihtiyacımız var. Her şeyin başlangıcı kadındır. Yaşamın her alanında gösterdikleri cesaret ve dayanıklılıkla sevgiyi ve birleştirmeyi temsil ederler. Güçlenen her kadın güçlü bireyler yetiştirecek ve dolayısı ile de toplumun refah seviyesini yükseltecektir” şeklinde konuştu.

ekran-goruntusu-2024-04-15-141122-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.