10 ili vuran depremde can kaybı 2316 oldu

AFAD Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, depremde hayatını kaybeden vatandaşların sayısının 2 bin 316'ya yükseldiğini açıkladı

10 ili vuran depremde can kaybı 2316 oldu
Yayınlanma:

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 4.17'de 7,7; Elbistan ilçesinde saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde deprem olurken, Gaziantep'te de büyüklükleri 6,4 ile 6,5 olan iki deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem saat 4.17'de, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşti.

7,7 büyüklüğündeki deprem, 7 kilometre derinlikte oldu.

Öte yandan AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre 04.26'da Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde 6,4 büyüklüğünde ve saat 04.36'da Gaziantep'in İslahiye ilçesinde 6,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

6,5 büyüklüğündeki deprem, 9,77 kilometre derinlikte oldu.

AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının 2 bin 316 olduğunu, enkazdan 7 bin 340 kişinin sağ çıkarıldığını bildirdi.

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerle ilgili AFAD Acil Durum Yönetim Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

Bölgedeki personel sayısında sürekli artış olduğunu dile getiren Tatar, "Bölgeye şu ana kadar sevk edilen personel sayısı 10 bin 176'ya çıktı." bilgisini verdi.

Arama kurtarma personelinin AFAD gönüllüsü 10 bin 409 kişinin de çalışmalara destek olduğunu vurgulayan Tatar, bu ekiplerin 216 araç ve 3 bin 226 iş makinesiyle arama kurtarma faaliyetlerini sürdürdüğünü kaydetti.

Tatar, birçok vatandaşın afetzedelere ve deprem bölgesine bağış yapmak istediğine işaret ederek, şunları söyledi:

"Bizler toplum olarak bu tür afetlerde, bu tür zor günlerde bir araya gelmeyi çok iyi becerebilen dayanışma kültürü çok yüksek olan bir milletiz. Dolayısıyla AFAD'ın bağış hesapları var, bu hesaplar sürekli olan hesaplar ama özellikle bu tür afet dönemlerinde doğal olarak daha öne çıkıyor. Özellikle bağış yapmak isteyen vatandaşlarımız, AFAD'ın şu anda web sayfasında bulunan, aynı zamanda Twitter hesabından da yayınladığımız farklı farklı bankalar üzerinden bağış yapabilecekleri hesapları var, bu hesaplara girerek kısa mesaj ile veya direkt bu hesaplardan bağışlarını yapabilirler."

Tatar, afet bölgesine 250 milyon lirası Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından, 100 milyon lirası AFAD'tan olmak üzere 350 milyon lira tutarında acil yardım ödeneğinin sevk edildiğini açıkladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.