2 takım da Suudi Arabistan’ı istemiyor! Süper Kupa maçı Samsun’da oynansın talebi

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, Süper Kupa finalinin Samsun’da oynanması gerektiğini söyledi.

2 takım da Suudi Arabistan’ı istemiyor! Süper Kupa maçı Samsun’da oynansın talebi
Yayınlanma:

Geçtiğimiz yıl Trendyol Süper Ligi şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray ve Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanan Fenerbahçe, Süper Kupa için mücadele edecek.

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) yapılan açıklamada, “2022-2023 Sezonu Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe arasındaki 2023 Turkcell Süper Kupa maçı kulüplerimizin bilgisi dahilinde, 30 Aralık 2023 Cumartesi günü saat 20.00'de Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu'nda oynanacaktır” ifadeleri kullanılmıştı.

Final oynayacak her iki takımın yöneticileri, Süper Kupa finalini Suudi Arabistan’da oynamak istemediklerini açıkladı.

Konu ile ilgili bir açıklama da İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta’dan geldi.

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, Süper Kupa finalinin Samsun’da oynanması gerektiğini söyledi.

Fenerbahçe ve Galatasaray’ın maçın Türkiye’de oynanmasını istediklerini belirten İYİ Parti Samsun Milletvekili Usta, Samsunlu taraftarların Süper Kupa finaline hazır olduğunu ifade etti.

İYİ Partili Usta’nın konuya ilişkin yaptığı değerlendirme şu şekilde:

“Türkiye Futbol Federasyonu bir karar aldı, Türkiye’nin 2 güzide kulübü Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa maçının Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da uygulanması kararı alındı. Biz bu kararı çok yanlış buluyoruz.

Fenerbahçe’nin ve Galatasaray’ın Divan Kurulları da kamuoyuyla bir paylaşım yaptılar, bu maçın Türkiye’de oynanmasını istediklerini zaten kulüplerimiz de ifade ettiler. Yani cumhuriyetimizin 100’üncü yılında 2 güzide kulübümüzün yapacağı final maçının bir başka ülkede yapılmasını nasıl bir mantıkla izah ediyorlar, biz bunu anlayabilmiş değiliz. Mutlak surette bu maç Türkiye Cumhuriyeti devleti sınırları içerisinde yapılmalıdır.

Bir Samsun Milletvekili olarak benim de önerim, bu maçın kurtuluş mücadelesini başlatan şehir olan Samsun’da oynanmasını biz çok arzu ediyoruz, talep ediyoruz; Samsunlu taraftarlar ve Türkiye buna hazırdır” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.