2024'ün ilk gününde tarihi anlar yaşandı! İstanbul'da dev yürüyüş...

2024'ün ilk gününde tarihi anlar yaşandı! Filistin ve Gazze için İstanbul'da dev yürüyüş düzenlendi. İşte detaylar...

2024'ün ilk gününde tarihi anlar yaşandı! İstanbul'da dev yürüyüş...
Yayınlanma:

Türkiye Gençlik Vakfının (TÜGVA) öncülüğünde, Milli İrade Platformu tarafından 308 STK'nin katılımıyla Galata Köprüsü'nde düzenlenen "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" etkinliğinde buluştu. Yürüyüşe 250 bin kişinin katıldığı öğrenildi.

7 Ekim'den bu yana dünyanın gözü önünde soykırım yapılıyor. Binlerce Gazzeli, İsrail'in menfur saldırılarında hayatını kaybetti. Türkiye, ilk andan itibaren Filistinlilerin sesi oldu.

Yeni yılın ilk saatlerinde de Türkiye'den dünyaya mesaj verildi. Tarihi yürüyüşle hem PKK terörü hem de İsrail zulmü lanetlendi.

aa-33325993-001.jpg

TRAFİK YOĞUNLUĞU OLUŞTU

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, Eminönü Yeni Camii, Sultanahmet Camii ve Süleymaniye Camii'nde sabah namazının kılınmasının ardından katılımcılar cami önlerindeki alanlarda toplandı.

Köprüye çıkan yollar trafiğe kapatıldığı için katılımcılardan bazıları yürüyerek bazıları da Üsküdar'dan vapurlarla alana ulaştı.
Sloganlar atıp tekbir getiren katılımcılar, çalınan müziklere de ellerindeki Türk ve Filistin bayraklarını sallayarak eşlik etti. Galata Köprüsü civarında bulunan 200'e yakın balıkçı teknesinin de yürüyüşe destek verdiği anons edildi. Kentteki 4 büyük camide kılınan sabah namazının ardından camilerin önlerinde toplanan katılımcılar da kortej eşliğinde Galata Köprüsü'ne ulaştı.

YÜRÜYÜŞ SIRASINDA SIK SIK TEKBİR GETİRİLDİ

Sultanahmet'te oluşturulan kortejde, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan da yer aldı. Yürüyüş sırasında Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan askerlerin adı tek tek okundu, katılımcılar da "burada" diyerek karşılık vererek sık sık tekbir getirdi. Marmaray'ın Sirkeci istasyonundan gelen çok sayıda kişi Eminönü'nden korteje katıldı. Katılımcıların ilgisi nedeniyle Marmaray'da yoğunluk oluştu.

Yürüyüşe, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, AK Parti Mersin Milletvekili Nureddin Nebati, AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı, TEKNOFEST ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve eşi Esra Albayrak ile birçok milletvekili ve ilçe belediye başkanı ile siyasi partilerin temsilcileri de katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.