AFAD sel felaketinin yaşandığı Pakistan'da

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), sel felaketinden muzdarip Pakistan'da ilk andan bu yana sahada faaliyet gösteriyor.

AFAD sel felaketinin yaşandığı Pakistan'da
Yayınlanma:

AFAD, muson yağmurları sebebiyle zor günler geçiren ülkeye ilk ekibini 7 Ağustos'ta gönderdi. Yağışların artması ve yaşanan sel felaketleri sonucu ağustosun sonuna doğru 20 kişilik bir AFAD ekibi, ülkeye geldi.

O tarihten bu yana Sindh eyaletinin çeşitli şehirlerinde çalışmalar yürüten AFAD, binlerce çadır ve gıda kolisini, Pakistanlı selzedelere ulaştırdı. AFAD ekibi, Mirpurhas'tan yaklaşık bir saatlik mesafede bir okulu ziyaret ederek, buradaki selzedelere 500 gıda kolisi yardımda bulundu.

Başta ihtiyaç sahipleri olmak üzere, hem Pakistanlı yetkililerin hem de AFAD ekibinin memnuniyeti yüzlerinden okunuyordu.

Buradaki selzedeler ve yetkililer, Türk halkına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve AFAD'a hayır dualarda bulundu. Bölgede görevli Yüzbaşı Muhammed Aşık, yapılan yardımlar sebebiyle Türkiye'ye teşekkür ederek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı asker selamıyla selamladı.

AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen, şimdiye kadar Pakistan'a 11 uçak yardım malzemesi gönderdiklerini ve 12. uçağın hazırlandığını söyledi. Taşdelen, daha fazla malzeme taşıdığı için demir yolu seferlerine ağırlık verdiklerine işaret ederek, 3 trenin yola çıktığını, 4. trenin 9 Eylül'de hareket edeceğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.