Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesinde Muhteşem Final

Bu sınav telaşının ötesinde farklı bir telaş da Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü öğrencilerinin Özel Eğitimde Yaratıcı Drama dersinde vardı.

Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesinde Muhteşem Final
Yayınlanma:

Üniversitelerde final haftası yaklaşırken ders sonlarında öğrencileri tatlı bir telaş içerisinde görmek mümkün. Bir kısmı fotokopicilerde sınav notları ile ilgili sıra beklerken son ana kalmış sunular, ödevler, projeler yetiştirilmeye çalışılıyor. Bu sınav telaşının ötesinde farklı bir telaş da Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü öğrencilerinin Özel Eğitimde Yaratıcı Drama dersinde vardı.

whatsapp-gorsel-2024-01-11-saat-11-57-43-18af2044.jpg

Onlar, dönem içinde edindikleri birikimleri uygulamaya yansıtmak için hazırladıkları oyunların provasının telaşındaydı. Özel Eğitim bölümü son sınıf öğrencilerinin drama dersi kapanış etkinliği için hazırladıkları 14 oyun AKEF Erol Güngör Konferans salonunda sahneye kondu. Yaklaşık altmış öğrencinin sahne aldığı oyunlar yaklaşık üç saat boyunca sahnede sergilendi. Eğitim fakültesi öğrencileri ve öğretim üyelerinin katıldığı program, drama dersi kapsamında görev alan öğrenciler ve izleyenler için unutulmaz izler bırakacak yoğunlukta mizah, uyarlama, trajedi, yarışmadan kesitler içeriyordu. Programla ilgili dersin eğitmeni Dr. Ümit Savaş Taşkesen “ Gençlerden bu performansı doğrusu ben de beklemiyordum. İlk uygulama çalışmalarımızda tahtaya çıkma konusunda çekingen olan, konuşmakta zorluk çeken, şu ders bitse de gitsek, hoca neden uygulamalı yapıyor bu dersi diye düşünen öğrencilerin haftalar ilerledikçe gösterdikleri performans inanılmaz oldu. Ben de şaşırıp daha önce drama dersi alıp almadıklarını merak ettiklerim oldu, hayret ilk kez tahtada ve sahnede oynuyorlarmış.

whatsapp-gorsel-2024-01-11-saat-11-57-03-8eae0d3f.jpg

Gençlerin kendi yeteneklerini keşfetmeleri, sahneye koymaları açısından ders inanılmaz etkili oldu. Provalar sırasında sesleri kısılan, hastalanan, sahnede oynayamayacak olanlar oldu. Son dakika değişiklikleri ile yeni oyuncu bulup oyunu sahneye koyabildik. Onların uyum, doğaçlama, oyun becerisi çok takdir edilesiydi. Öğrencilerime böyle unutulmaz bir ders ve kapanış performansı için çok teşekkür ediyorum. Bu drama tecrübelerini yarın göreve başladıklarında derslerinde de kullanacaklarını umut ediyorum” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.