AK Parti Konya Milletvekili Altunyaldız’dan önemli açıklamalar

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

AK Parti Konya Milletvekili Altunyaldız’dan önemli açıklamalar
Yayınlanma:

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, İsrail-Filistin arasında yaşanan gerilime dair değerlendirmelerde bulundu.

Filistin’de yaşayan insanların yaşam haklarının korunması yönünde uluslararası kuruluşlara ve tüm dünya devletlerine çağrıda bulunan AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, barışın tesisi için bir an önce harekete geçilmesi gerektiğinin altını çizdi.

AK Parti Konya Milletvekili Altunyaldız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bölgede barışın sağlanması adına yoğun diplomatik temaslar içerisinde olduğu bilgisini paylaşarak, Filistin’de yaşanan olayların ‘soykırım’ düzeyine geldiğini ifade etti.

Altunyaldız’ın açıklamaları şu şekilde:

“Uluslararası kuruluşları ve tüm dünya devletlerinin devlet ve hükümet başkanlarını en temel insan hakkı olan Filistin’deki masum insanların yaşam hakkını korumaya çağırıyoruz.

Hastanelerin, okulların, camilerin, kiliselerin terörize eylemlerle bombalandığı bir dünya yerine insani trajedilerin son bulduğu, kutsal topraklarda yaşayan herkesin emniyetini garanti edecek daha adil ve daha yaşanılır bir dünya mümkün.

Dünya kamuoyu, Filistin’de gözleri önünde gerçekleşen insani trajediye dur demek ve dünya barışını tesis etmek için bir an önce harekete geçmelidir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bu insanlık trajedisinin yaşandığı ilk günden itibaren yaptıkları itidal çağrısı ve İsrail’in masum sivilleri hedef alan saldırılarının durdurulmasına yönelik yürüttüğü diplomasi trafiği bölgemizde ve dünyada barışın tesisi için samimi ve kararlı çabamızın bir göstergesidir.

Yurtta Barış Dünyada Barış’ ilkemiz ile tüm dünyayı, gözlerini kapattığı ancak bizim hiçbir zaman müsaade etmeyeceğimiz bu soykırıma varan trajediye dur demeye çağırıyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ilk günden bu yana olduğu gibi bundan sonra da tüm taraflarla müzakere yollarını açık tutarak arabuluculuk da dahil olmak üzere her türlü diplomatik ve insani çabayı sürdürmeye devam edeceğiz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.