AK Partili İnan'dan önemli açıklamalar: Solcular böyle slogan atarken, biz yaptık!

AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, "Tüm sol grupların kampüslerde attığı slogan neydi? “Harçlar kaldırılsın.” Harçları kaldıran da AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan oldu" dedi

AK Partili İnan'dan önemli açıklamalar: Solcular böyle slogan atarken, biz yaptık!
Yayınlanma:

Geçtiğimiz günlerde yapılan Kabine Toplantısı’nın ardından millete seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “2024 yılı kredi ve burs rakamını lisans öğrencileri için 1250 liradan 2 bin liraya, yüksek lisans öğrencileri için 2 bin 500 liradan 4 bin liraya, doktora öğrencileri için 3 bin 750 liradan 6 bin liraya çıkarıyoruz” açıklamasında bulunmuştu.

AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına dair değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür eden AK Parti İzmir Milletvekili İnan, geçmişteki imkanlar ile bugünkü imkanlar arasındaki farklara değindi.

Öte yandan AK Partili İnan, HEDEP’e yönelik de sert eleştirilerde bulundu.

İnan’ın açıklamaları şöyle:

“Kredi ve burs miktarlarımız; lisans öğrencileri için 2 bin TL'ye, yüksek lisans öğrencileri için 4 bin TL'ye, doktora öğrencileri için 6 bin TL'ye yükseltildi; Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz. 2001 yılında bizim yurtlarımız ne durumdaydı? Âdeta hapishane şartlarında, ranza sisteminin hepsinde uygulandığı, kampüslerden bayağı bir uzak, ısınma sisteminin kötü olduğu yurtlarda öğrenci başvurularına devletin yerleştirme oranı yani verdiği cevap toplam yüzde 15’ti.

Şimdi yurtlarımızda tüm sosyal imkânlar var; internet var, yüzde 80’inde ranza sistemi uygulanmıyor, her odanın içerisinde banyo ve çalışma ortamı var; fitness salonları var, birçoğu da üniversite kampüslerinin içerisinde veya yakınında bulunuyor.

Âdeta üç yıldızlı otel konforunu yaşatmaya çalıştığımız bu yurtlarımızda bugün devletin yerleştirme oranı yüzde 95. Aramızdaki fark bu. Eğitimde fırsat eşitliği açısından birçok ülkeden de önde durumdayız. Her başvurana kredi veriyoruz ve hatırlatalım, bizden önce KYK kredileri üç ayda bir veriliyordu, biz her ay vermeye başladık.

Üniversitelerde başörtüsü serbestliğini biz getirdik, kat sayı adaletsizliğini biz kaldırdık. Tüm sol grupların kampüslerde attığı slogan neydi? “Harçlar kaldırılsın.” Harçları kaldıran da AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan oldu. KYK geri ödemelerinde, faizi de 2022 yılında biz kaldırdık ve milyonlarca genç için öğrenci affı çıkardık ve kampüslere geri dönüşü sağladık.

HEDEP aynı il binaları gibi üniversite kampüslerini adam devşirme mekânları olarak görür, gençlerin aklını çelerek sadece “Nasıl dağa göndeririz? Nasıl terör örgütü militanı hâline getiririz?”in peşindedir ama artık, o eski Türkiye yok. Üniversiteler artık, terör yardakçılığı yapılan kurumlar değil. Üniversitelerde artık şiddet yok, terör yok.

Üniversite öğrencileri, kandırılıp kaçırılıyor ve pişman oldukları için hapishanelerde PKK ve silahlı sol örgütler tarafından öldürülüyor. HEDEP tek bir gün PKK’nın infaz ettiği bu gençlerden bahsedemez, son otuz beş yılda 20 bin çocuğun dağa kaçırıldığından, çocuk infazlarından bahsedemez. Çocukların, genç kızların, Kandil baronlarına harem yapılmasından hiç bahsedemez çünkü yürekleri yetmez.

AK Parti grubu aciz değildir, gücünü her zaman milletten almıştır. Hiçbir zaman vesait kurumlarından ve terör örgütlerinden tekmil alan bir siyasi parti grubu değildir. Aciz olan da terör örgütlerinden tekmil alıp onların talimatlarına göre siyaset üreten ve bunları da gençlerin beğenmesini isteyen terör örgütünün siyasi uzantısı olan partidir.

Yıllarca Hakkâri’de, Van’da Şanlıurfa’da, Diyarbakır’da, yerel yönetimlerde siz üniversite öğrencilerine ne yaptılar? Oradaki hemşehrilerimize ne yaptılar? Geçtiğimiz sene Hakkâri’den tam 5 öğrenci tıp fakültesini kazandı. Bugün üniversite kampüslerinde şiddet yok, terör yok, huzur var. Hakkâri’deki üniversitede yazılımcı yetişiyor, doktor yetişiyor, mühendis yetişiyor, bunlardan rahatsız oluyorlar.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.