Ali Koç Süper Kupa krizinin arka planını anlattı meğer sorumlu…

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Suudi Arabistan'da yaşanan Süper Kupa kriziyle ilgili Habertürk'e konuştu. Koç, TFF ile Suudi Arabistan federasyonu arasında bir sözleşme olduğunu, ancak kendilerine bu sözleşmenin gösterilmediğini söyledi.

Ali Koç Süper Kupa krizinin arka planını anlattı meğer sorumlu…
Yayınlanma:

Koç, Süper Kupa krizinin sorumlusunun TFF olduğunu belirterek, "Bu krizin sorumlusu TFF'dir. Federasyon, sorumluluğu üzerinden atmaya çalışıyor. Bize 'protokol var, kulüpler dayatmaya çalıştı' diyorlar. Ancak bizim bu protokolden haberimiz yok. İstedik, göstermediler. Bize 'gizlilik' dediler." dedi.

Koç, pankart ve tişört konusunda da TFF'nin kendilerine bir bilgilendirme yapmadığını belirterek, "Biz maç günü sabah yazı yazdık. Dedik ki 'ısınmaya bu tişörtle ve bu pankartla çıkacağız'. Cevap alamadık. Ertesi gün uçağa binerken bir daha sorduk. Çarşamba günü sabah yazı yazdık. Dedik ki 'ısınmaya bu tişörtle ve bu pankartla çıkacağız'. Cevap alamadık. Ertesi gün uçağa binerken bir daha sorduk. Maça çıkacağımız pankart resmi bir yazıyla geldi. Yurtta Sulh Cihanda Sulh atamızın etkileyici bir söylemi. Ama bu pankart üzerinde ısrar etmedik. Zaten federasyonumuz bize iki tane resmi yazı yazdı. Şu pankartla çıkacaksınız diye. Federasyonun yazdığı bize ilk gelen 14 Aralık'ta yazı geldi. Bu maça çıkacağımız pankart resmi bir yazıyla geldi. 'Şanlı Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu olsun' pankartıyla çıkacaklardır diye. " şeklinde konuştu.

"SON DAKİKADA ŞEHİTLERİMİZLE İLGİLİ PANKART KABUL EDİLDİ"
Şehitlerle ilgili pankartın Son dakikada geldiğini belirten Koç, "Son dakikada şehitlerimizle ilgili pankart kabul edilmiş. 28'inde yanılmıyorsam bir yazı daha geldi. O da şehitlerimizle ilgili pankart. '18 Aralık'ta beyaz renkli tişörtleri planlamaktayız, sizler için uygun ise göreceğiniz formayı çocuklara hediye edeceğiz dendi.' Çocuklarımız sahaya önde 100. yıl logomuz arkada Atamızın sloganıyla çıkacaktık. Bize diyorlar ya sözleşmenin dışında hareket edemezsin demek ki son dakika şehitlerimizle ilgili pankart kabul edilmiş." diye konuştu.

"O PANKART, BİZİM İÇİN OLMAZSA OLMAZ DEĞİLDİ"
Koç, maça saatler kala pankart ve tişört konusunda Suudi yetkililerden olumsuz yanıt aldıklarını belirterek, "Biz son dakika dayatmamız söz konusu değil. Her şey normal seyrinde devam ediyor diye biliyoruz. Bize bir kere deseler şu, şu, Suudi tarafından kabul edilmiyor. Ona göre organize oluruz veya orada maçı oynamayız. Biz bunu maça saatler kala öğrendik. O pankart, bizim için olmazsa olmaz değildi. Özellikle Filistin'de kardeşimizlerin yaşadıklarına istinaden. Hiçbir normal insanın kabul edemeyeceği görüntülere sahne oluyor dünya. Atamız'ın sözünü gündeme getiriyorum; 'Yurtta sulh cihanda sulh'. Hatta o pankartı İngilizce çıkmak istiyoruz. Bizim için o pankart olmazsa olmaz da değil, işin ekstrası. Ben ve yöneticilerim Suudi Arabistan'ın eski federasyon başkanının evine yemeğe gidiyoruz, öğle yemeğine. Biz orada iken telefon geliyor. Sayın Büyükekşi'den telefon geliyor. Federasyonun kaldığı otele gelmemizi istiyor. Toplantıya 5,30'da toplantıya oturuyoruz. Maç 20.30'da." İfadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.