Bakan Varank, Meclis'e Togg ile geldi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Meclis'e Togg ile geldi

Bakan Varank, Meclis'e Togg ile geldi
Yayınlanma:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Meclis'e Togg ile geldi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TBMM’de yapacağı bütçe sunumu öncesi 29 Ekim’de seri üretimine başlanan Togg ile Meclis’e geldi.

bakan-varank-meclise-togg-ile-geldi.jpg

Bakan Varank burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

60 yıl önce devrim projesi meclisin önünde son bulmuştu. bugün biz de Türkiye'nin otomobilini meclise getirdik. Gün boyunca burada olacak, değerli vekillerimiz gelip görebilecekler.

Bu bir vizyon projesi, böyle bir vizyonu ortaya koyabilecek siyasi proje çok önemli. Baba yiğitlerin, mühendislerin elbette emeği var, ama böyle bir vizyonu ortaya koymak baba yiğitlik gerektiriyor, sayın cumhurbaşkanımız sonuna kadar destekledi.

Bu test araçlarından bir tanesi. Üretilen araçların hepsi onay almak için üretilen araçlar. Seri üretim bandından çıkan araç. Onay alındığında bu araçlar satılabilir hale gelecek. Testler devam ediyor.

Bu bir test aracı. Bakanlıklar bunu kullanmak için sıraya girer diye düşünüyorum. Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak Türkiye'de üretilen bir araca binmem gerekir diye düşünüyorum dedim. Bu araçlar çıktığında ben de de bakan arkadaşlarım da bu aracı kullanmak istiyoruz.

Meclis'te test etme imkânı pek mümkün değil. İnşallah Mart'ta otomobilimizi yollarda gördüğümüzde herkes test edebilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.