Bazı Özel okullar ücretsiz dağıtılan ders kitaplarını satıyor!

Devletin dağıttığı ders kitaplarını bazı özel okullar 2 TL'den geri dönüşüm tesislerine sattığı, öğrencilerine de kendi kitaplarını 10-25 bin liraya verdiği belirtildi

Bazı Özel okullar ücretsiz dağıtılan ders kitaplarını satıyor!
Yayınlanma:

Özel okullarda, 2023-2024 yılına ait okul giderleri uçmuş durumda...Hem okul fiyatları, hem kırtasiye giderleri, hem servisler geçen seneye göre % 200-%300 daha fazla tutuyor.

DEVLETİN KİTAPLARINI 2 TL'DEN SATMIŞLAR!


Devletin ücretsiz dağıttığı ders kitaplarını, bazı özel okulların kapağını bile açmadan, kilosunu 2 liradan geri dönüşüm tesislerine sattığı, öğrencilerine de kendi kitaplarını 10-25 bin liraya sattığı ortaya çıktı.


Skandal uygulamaya ilişkin Özel Eğitim-Öğretim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Naci Atalay ise şunları kaydetti: "Daha önceki ders kitapları çok kötüydü. Sınav sistemine uygun değildi. Keşke hiç basılmasa diyorduk. Ancak son 5 yıldır kitaplar çok kaliteli hazırlanıyor. O yüzden gelen kitapları okullar artık kullanıyor. Hiç açmadan satışı yapılması doğru değildir. Hiçbir okul idaresi kitapları çöpe atmaz. Bunu yapan okul sayısı ya hiç yoktur ya da çok azdır. Öğrencinin çözüp bitirdiği kitapları evine geri götürmüyor. Bunlar kalırsa geri dönüşüme gider, sıfır olanlar değil." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.