Berat Kandili'nde Levh-i Mahfuz yeniden yazılıyor!.. Bu gece kaderiniz değişebilir!

Berat Kandili'nin müjdesi tüm yurdu sardı. Bu gece, Şaban ayının 14. gecesine denk gelen ve "Ramazan'ın müjdecisi" olarak kabul edilen Berat Kandili'ni idrak ediyoruz.

Berat Kandili'nde Levh-i Mahfuz yeniden yazılıyor!.. Bu gece kaderiniz değişebilir!
Yayınlanma:

Bu gece, Şaban ayının 14. gecesine denk gelen ve "Ramazan'ın müjdecisi" olarak kabul edilen Berat Kandili'ni idrak ediyoruz. Kadir Gecesi'nden sonra en faziletli kabul edilen gecelerden biri olan Berat Kandili, duaların kabul edildiği, af ve mağfiret gecesi olarak biliniyor.

Ancak Berat Kandili'nin Kur'an-ı Kerim'de açıkça geçmediğini belirtmek önemlidir. Kur'an'da "Berat" kelimesi bir sure veya ayetin ismi olarak yer almaz.

Ancak bazı ayetler Berat Kandili'nin faziletine işaret ediyor olarak yorumlanabilir. Bu ayetlerden bazıları şunlardır:

"Kadir Gecesi bin aydan hayırlıdır." (Kadir Suresi, 97/3)
"Şüphesiz biz onu (Kur'an'ı) mübarek bir gecede indirdik. Biz elbette uyaranlarız." (Duhan Suresi, 44/3)
Bu ayetler, Berat Kandili'nin faziletli bir gece olduğunun ve bu gecede dua ve ibadetin makbul olduğunun göstergesi olarak yorumlanmaktadır.

BERAT GECESİNİN ANLAMI
Berat Gecesi, "levh-i mahfuz"un yeniden yazıldığı, Allah'ın affı ve merhametinin tecelli ettiği bir gecedir. Bu gece, günahlardan af dilemek, tövbe etmek ve duaların kabulü için eşsiz bir fırsattır. Kadir Gecesi'ni aramak ve onu en güzel şekilde idrak etmek için de bir vesiledir.

BERAT GECESİ KADERİMİZ Mİ YAZILIR?
Berat Gecesi'nin kaderimizle doğrudan bir ilgisi olup olmadığı din alimleri arasında tartışmalıdır. Bir kısım alim, bu gecenin kaderin yazıldığı gece olduğunu savunurken, diğer alimler ise Levh-i Mahfuz'un her yıl bu gecede yeniden yazıldığının Kur'an veya sahih hadislerle sabit olmadığını savunur.

BERAT KANDİLİNDE KADER Mİ DEĞİŞİR?
Kur'an'ın Levh-i Mahfûz'dan Dünya semasına toptan indirildiği gece olarak kabul edilen Berat Kandili Bu gece idrak edilecek. İslam Peygamberi Muhammed (S.A.V)'in hadisinde “Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünde (kandilden sonraki gün) oruç tutunuz. Çünkü o gece güneş batınca Allah-u Teâlâ, o andan fecir oluncaya kadar: 'Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. (Bir belâ ile) müptelâ olan yok mu, ona kurtuluş vereyim.' buyurur. (İbn Mâce)” ifadeleriyle Berat gecesinin önemi belirtilmiş. Kur'an-ı Kerimin Levh-i Mahfuz'a inişi, Berat gecesinde olmuş, Peygamber Efendimize gönderilmesi ise Kadir gecesinde başlamıştır. Levh-i Mahfuz aynı zamanda kader levhası olarak da bilinir. Peki, Levh-i Mahfûz nedir?

LEV-İ MAHFÜZ NEDİR?
Levh-i Mahfûz, Allah'ın ilmi ve kudretiyle ezelde yazılmış ve her şeyin yazılı olduğu, korunmuş bir levhadır. Arapçada "korunmuş levha" anlamına gelir. Bu levhada geçmiş, present ve gelecek tüm olaylar, varlıklar ve kaderler Allah'ın bilgisi dahilinde kayıtlıdır.

BERAT GECESİNDE YAPILABİLECEKLER
Oruç tutmak
Namaz kılmak, özellikle de Berat Kandili namazı kılmak
Kur'an okumak ve hatim indirmek
Dua ve niyazda bulunmak
Zekat ve sadaka vermek
Allah'tan af ve mağfiret dilemek
Töybe etmek
Sevdiklerimizle bir araya gelmek ve bu mübarek gecenin bereketini paylaşmak

Kaynak:Haber Kaynağı

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.