CHP Lideri Özel'den 'ortak bildiri' tartışmalarına yanıt! Bedava siyaset yok artık...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Grup Toplantısında ortak bildiri tartışmalarına yanıt verdi. Özgür Özel, Milli Yas ilan etmedikleri için bildiriye imza atmadıkları vurguladı. İşte detaylar...

CHP Lideri Özel'den 'ortak bildiri' tartışmalarına yanıt! Bedava siyaset yok artık...
Yayınlanma:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Grup Toplantısında ortak bildiri tartışmalarına yanıt verdi. Özgür Özel, Milli Yas ilan etmedikleri için bildiriye imza atmadıkları vurguladı. İşte detaylar...

Başkan Özgür Özel'in yaptığı açıklamadan satır başları şu şekilde: " Böyle bir ülkenin vatandaşları olmanın, genel başkanı olmanın, hepimiz adına da üyeleri olmanın bir kez daha gururunu yaşıyoruz. Altı şehidimizin ardından ne diyeceğimizi, ne yapacağımızı konuşurken, düşünürken bir altı şehit haberi daha geldi. Yüreğimiz yandı. Bağrımıza, böğrümüze taş oturdu ve hep bir yandan bu büyük acıyı yaşadık ve bir yandan milletimize baş sağlığı dileklerimizi ilettik. Teröristlerle mücadelede konut akademisin arkasında olduk olmaya da devam edeceğiz. Bir kez daha bütün ailelere CHP olarak baş sağlığı diliyoruz.

Elbette siyasi partiler böyle bir durumda üstlendikleri sorumluluğun gereğini yapacağız. Kendi sorumluluklarına ortak etmek ve süreci kendi açısından hasarsız atlatmanın hesabı içerisine girdiler ve bir büyük yeni algı operasyonun da ilk günleri yaşadığımızı akıl sahibi her birimize hissettirdiler. Biz şehitlerimizi düşünürken onlar için kafa yorarken Ankara'da birileri alışılmış ezberleri söylediler. Bölgeden çok çelişkili haberler geliyordu. Oradaki şartlarla ilgili haberler gelmeye devam ediyor. Bir yandan da çok haklı bir talep yükseldi. 12 tane şehidimiz oldu, 12 tane ev gördük. O fotoğraflara bakarak, böyle cafcaflı cümleler kurarak olmayacaktı.

Hep birlikte milli yas ilan edilsin, eğlenceler, açılışlar iptal edilsin dedik. Bu daha önce yapılmadı mı? Ama hiç oralı olmadılar. Hiç bunu hissetmediler. Daha önce bu yetkisi Suudi Arabistan kralı öldüğünde kullanmışlardı. Ama 12 evladımız birbirini kaybettiğinde milli yas ilan edecek bir şey görmüyorlar. Ve o gün ikinci altı şehidimiz geldiğinde meclis çalışma halindeydi. Meclise bir bilgilendirme yapılmadı. Bakanlar kuralı sıralarında oturan hükümetin etkin bir bakanı ekonominin başındaki bakana bilgilendirme yapmayacak mısınız diye sitem etti ve hayır dediler. Bu acıyla ilgili bir bilgilendirme yapmaya bile tenezzül etmediler.

Devamında biz artık başka bir şeyle karşı karşıyayız. Bir A4 kağıdına bir yazı yazıp buna imza atıp terörü kınayalım dediler. Biz o gün şunu söyledik: Milli yas ilan edilmeden, bu devletin geleneklerinde vardır. Başka mualif planlarına ortak olmadan, size meşruluk kazandıracak hiçbir bildiriye imza atmayacağız dedik. Böyle bir yanıtın bunlara verilmesi gerekiyordu. Çünkü zorlu bir sürece giriyoruz. Bizi neylerle muhatap edecekler görüyoruz. Kendimize güveniyoruz. Kimseden korkmuyoruz. 1984'den beri kaç ortak bildiri imzaladık? Sonucunda ne elde ettik, neyi başardık? Neden hala annelerin gözü yaşlı? Ne zaman Türkiye'de bir şeyler iyiye gidecek denildiğinde neden şehit cenazeleri geliyor?

CHP'yi hesaba katmayanlar bundan sonra kirli hesaplarını iki kere yapsınlar çünkü yanılacaklar. AK Parti'nin sözcüsü meclisi toplamaya gerek yok diyordu. O ayyıldızlı al bayrağın arkasında hepimiz varız. Şuudi Arabistan kralını şehit kabul edip şehitlerimizi saymayanların konvoyuna katılacak bir CHP olmayacak. Türkiye her geçen gün demokrasiden uzaklaşıyorsa, acımız artıyorsa, o iktidara sen niye böyle yapıyorsun denmez. Mikroba hastalık yaptığı için hesap soramazsınız. Sorumluluğumuzun farkındayım, sorumluluğumuzun farkındayız.

Şehitlere sahip çıkan, kendi hazırladığımız bildiriyi bildiriyi, büyük bir onurla büyük bir gururla CHP Genel Başkanı olarak imzaladık ve o dakika yayınladık. Yaptıkları dezenformasyon, bizdeki eksiklikten değil ezberleri bozulduğu içindir. CHP'nin bildirisinde PKK yazmıyormuş çünkü CHP PKK diyemezmiş. Bu askerlerimiz şehit olduğunda tweet attım. PKK'nın adını anmayan bir hain arıyorsanız Recep Tayyip Erdoğan'ın tweetine bakın. Öyle bedava siyaset yok artık.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.