Cumhurbaşkanlığı'ndan dün Afrin'de yaşananlar hakkında flaş açıklama

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın gündeme dair açıklamalarda bulundu. kalın, "40-50 araçlık bir konvoyun Afrin'e girme teşebbüsünü gördük. Topçu ateşi sonrasında milis güçler Halep'in doğusuna çekildi" dedi.

Cumhurbaşkanlığı'ndan dün Afrin'de yaşananlar hakkında flaş açıklama
Yayınlanma:

İşte Kalın'ın açıklamalarından satır başları:

TSK’nın bu sabah yaptığı açıklamayla etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1780’e ulaşmış durumda. Dün bir trafik yaşandı. Esad rejimi ve PYD ile anlaşma imzalandı mı, oraya bir takım güçler girdi mi diye

Biz başından beri bu haberlerin teyide muhtaç olduğunu ifade etmiştik. Halep civarından gelip Afrin’in güney uçlarına oradan da şehre girmeye çalışan bir grubun 50 araçlık bir konvoyun bir girme teşebbüsünün olduğunu gördük. Fakat bu topçu atışlarımızla hemen püskürtüldü. Bu milis güçler Halep’e doğru çekildiler. Burada iddia edildiği gibi bir anlaşma söz konusu değil. Sahada kirli ve karanlık pazarlıklar olsa bile biz Zeytin Dalı ile ilgili planlarımıza devam edeceğiz.

Nitekim Afrin harekatının haklılığı konusunda her gün ortaya çıkan yeni veriler verdiğimiz kararın doğruluğunu teyit etmektedir. Harekat öncesinde gelen istihbarat ve şu anda ele geçirilen bilgiler bölgenin yeni bir Kandil yapılmak istendiğini ortaya koyuyor.

Yığınaklar karargahlar, buranın Afrin bölgesinde bir Kandil haline getirilme çabasını ortaya koymaktadır. Harekatın meşruiyeti açısından da yeni verilerin elimize geçtiğini ifade edebilirim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.