Maden ocağı göçtü!.. Ölü ve yaralılar var!

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde bir krom madeninde meydana gelen göçükte 2 işçi hayatını kaybetti, 1 işçi yaralandı.

Maden ocağı göçtü!.. Ölü ve yaralılar var!
Yayınlanma:

İHA'da yer alan habere göre; Göçük, Acıpayam ilçesi Karaismailler Mahallesi Devekonağı mevkiinde faaliyet gösteren krom madeninde saat 23.00 sıralarında meydana geldi. Maden mühendisi Kadir Özer ile işçiler Rıfat Salman ve Mustafa Karahan, göçük altında kaldı.

İhbar üzerine bölgeye AFAD, UMKE, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler, göçük altında kalan işçileri kurtarmak için çalışma başlattı.

Yaklaşık 4 saat süren arama kurtarma çalışmalarında, Rıfat Salman yaralı olarak kurtarıldı. Salman, ambulansla Acıpayam Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Salman'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kadir Özer ve Mustafa Karahan'ın cansız bedenlerine ise 4,5 saat sonra ulaşıldı. Cenazeler, madenden çıkarılarak otopsi yapılmak üzere adli tıp kurumuna gönderildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Olay nasıl yaşandı?

Göçük, maden ocağındaki çalışmalar sırasında meydana geldi. Maden mühendisi Kadir Özer, işçiler Rıfat Salman ve Mustafa Karahan ile birlikte, ocakta inceleme yaparken, bir anda göçük meydana geldi.

Göçük altında kalan işçiler için AFAD, UMKE, itfaiye ve sağlık ekipleri seferber oldu. Ekipler, yaklaşık 4 saat süren arama kurtarma çalışmalarında, Rıfat Salman'ı yaralı olarak kurtarmayı başardı.

Kadir Özer ve Mustafa Karahan'ın cansız bedenlerine ise 4,5 saat sonra ulaşıldı.

Yaralı işçinin sağlık durumu

Yaralı işçi Rıfat Salman, ambulansla Acıpayam Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Salman'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Göçük nedeniyle soruşturma başlatıldı

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde meydana gelen göçük nedeniyle soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, göçüğe neden olan faktörler araştırılacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.