Deprem korkusu istanbulluları göçe uğratıyor! nereye taşınıyorlar?

6 Şubat depreminin ardından İstanbul'da olası bir deprem riski gündeme gelmesi, İstanbulluları çözüm aramaya itti. Bakın çözüm neymiş

Deprem korkusu istanbulluları göçe uğratıyor! nereye taşınıyorlar?
Yayınlanma:

6 Şubat depreminin ardından İstanbul'da olası bir deprem riski gündeme gelmesi, İstanbulluları çözüm aramaya itti. Riskli bölgelerden taşınma hareketi Mart ayında zirveye ulaşırken, Mart sonrasında yerini sezonsal taşınmalara bıraktı. Temmuz ve Ağustos aylarında ise asgari ücret artışları ile birlikte taşınma taleplerinde ikinci en yüksek artış yaşandı.

Kıyı Bölgelerine Göç Yoğunlaşıyor:

2023 yılı şehirler arası taşınma trendlerinde deniz kıyısındaki büyükşehirler ön plana çıkıyor. Muğla, Balıkesir, Samsun ve Ordu gibi deniz kenarındaki iller göç alan iller arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Muğla'ya Göç Yoğunluğu:

Muğla'ya taşınma taleplerinde İstanbul ilk sırada, Ankara ikinci sırada, İzmir üçüncü sırada yer alıyor. En yoğun göç ise Bodrum'a gerçekleşiyor.

Balıkesir'e de İstanbul'dan Göç Yoğun:

Balıkesir'e en yoğun göç İstanbul'dan gerçekleşirken, şehir merkezinden çok denize kıyısı olan yazlık ilçeler tercih ediliyor. Edremit ve Ayvalık en çok tercih edilen ilçeler arasında yer alıyor.

Karadeniz'de Samsun Öne Çıkıyor:

Türkiye'nin üçüncü en çok göç alan şehri ise Samsun. Samsun'un Atakum ve İlkadım ilçeleri metropollerden göçün yoğunlaştığı ilçeler olarak öne çıkıyor.

Büyük Evlere Talep Artıyor:

2023 yılında dikkat çeken bir diğer gelişme ise büyük evlere yönelimdeki talep artışı oldu. Türkiye genelinde 4+1 evlere taşınma talebi bir önceki yıla göre yüzde 22 artış ile rekor kırdı. 5+1 evlere talep yüzde 13, 3+1 evlere talep ise yüzde 10 arttı.

Büyük Evlere Talep Gösteren İlçeler:

İstanbul'da büyük ev talebine karşılık veren ilçeler şöyle sıralandı:

  • 3+1 Konut Arayışında: Kadıköy ve Pendik
  • 4 ve Üzeri Oda Sayısına Sahip Evlerde: Başakşehir ve Beylikdüzü

Ankara'da ise en çok 5+1 ev tipleri tercih edildi. Çankaya büyük evlerde yaşamak isteyen Ankaralıların tercihi oldu.

İzmir'de ise 3+1 evler tercih edildi. 3+1 evler için Karşıyaka tercih edilirken 4 ve üzeri odalı evlerde yaşamak isteyenler Urla'ya taşınmayı tercih etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.