Diplomasi Akademisi Başlıyor

Gençliğin Yükselişi Gençlik Derneği büyük bir projeye daha imza attı. Türkiye’nin Diplomatik ilişkilerini ele alan proje gençlerle buluştu.

Diplomasi Akademisi Başlıyor
Yayınlanma:

Konya'da faaliyet gösteren ve daha önce “Yükseliş Medya Akademisi, Yükseliş Kitap Kahve” gibi ses getiren birçok projeye imza atan Gençliğin Yükselişi Gençlik Derneği bu kez de gençler için Türkiye'nin siyasi, ekonomik, sosyal ilişkilerini ele alabileceği bir projeyi faaliyete geçirdi.
Fatih Arslanpınar tarafından gerçekleştirilecek. Diplomasi Akademisi Projesi uluslararası arenada etki sahibi ülkelerle Türkiye'nin siyasi, ekonomik ve sosyal ilişkileri, yaşanmış ve yaşanmakta olan sorunları, Türkiye'nin diğer ülkelerle ilişkileri, gençlerin stratejik düşünce yapılarını geliştirmek, gibi birçok amacı hedefliyor.
Akademi toplam dört gün olmak üzere ders içeriği olarak Türk Dış Politikası, Kamu Diplomasisi, Türkiye’nin Kalkınma Politikası, Çatışma Çözümü Ve Arabuluculuk, Genel Protokol Kuralları, Diplomatik Yazışma Ve Müzakere Teknikleri, Araştırma Metotları Ve Etiği, Türkiye’de Toplum Ve Siyaset, Uluslararası Düzenler Ve Örgütler, Dünya Siyasetinde Güncel Konular ve Dünya Ekonomisinde Krizler gibi birçok eğitim alanında uzman kişiler tarafından verilecek.

whatsapp-gorsel-2023-12-26-saat-14-58-20-e82178e5.jpg

Diplomasi Akademisinde ki eğitimler; Prof.Dr. Abdulkadir BULUŞ, Prof.Dr. Önder KUTLU, Doç.Dr. İslam CAN, Prof. Dr. Arif BEHİÇ, Prof. Dr. Yusuf SAYIN, Rukiye Ülkü DEMİRCİOĞLU, Prof. Dr. Erhan ÖRSELLİ, Prof. Dr. Tahsin KARABULUT
Akademi, Meram Gençlik Merkezi’nde düzenlenen açılış töreni ile başladı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Gençliğin Yükselişi Gençlik Derneği Başkanı Furkan SEL; “Gençliğin Yükselişi Gençlik Derneği olarak, gençlerin temsil kabiliyetlerinin arttırılması, kişisel kapasitelerinin güçlendirilmesi, dijital medya, geleneksel medya alanında faaliyet yürütmenin yanı sıra gençlerimize sosyo-kültürel alanlar oluşturmanın farkını ve önemini hep birlikte yaşıyoruz. Bu projede Türkiye’nin diğer ülkelerle ilişkileri ve diplomasi mesleğinin incelikleri hakkında proje katılımcıları bilgilendirilerek, uluslararası ilişkiler konusunda bilinçli ve diplomatik yolların kullanımının önemini kavramış bir nesil yetiştirmek amaçlanmaktadır.“ ifadelerine yer verdi.
Gerçekleştirilen projelerde amacın ve hayalin gençlerin kendi politikaları belirlenirken daha çok görev alması ve kendi kaderini kendi şekillendirmesi olduğundan söz eden derneğin kurucu başkanı Fatih ARSLANPINAR;“ Tek gayemiz ve hayalimiz gençlerin sanatta, kültürde, siyasette özellikle de kendi politikaları belirlenirken daha çok sorumluluk almaları ve kendi kaderlerini kendileri şekillendirmelidir. Ülkelerin demografik, sosyal, ekonomik, politik durumları ve sistemi, bu ülkelerin Türkiye ile olan ilişkilerine dair durumları hakkında pratik kazandırmayı hedefliyoruz.“ şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.