Filistin'i Yalnız Bırakmıyoruz!

Altun, yaptığı sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi. ‘’Halkımız Filistinli kardeşlerimize desteğini ve dayanışma ruhunu bugün İstanbul'da unutulmaz bir biçimde ortaya koydu.

Filistin'i Yalnız Bırakmıyoruz!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, büyük Filistin Mitinginde Filistin’i asla yalnız bırakmayacağını tüm dünyaya ilan ettiğini söyledi. Altun, yaptığı sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi. ‘’Halkımız Filistinli kardeşlerimize desteğini ve dayanışma ruhunu bugün İstanbul'da unutulmaz bir biçimde ortaya koydu. Büyük Filistin Mitingi sırasında, Filistin'i asla yalnız bırakmayacağımızı dünyaya tekrar ilan ettik.’’

Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini vurgulayarak, sözde medeni ve demokratik ülkelerin iki yüzlülüğü ve korkaklığına dikkat çekti. Bu iki yüzlülük ve korkaklık karşısında gerçekleri haykırmaya devam ettiklerini ifade eden Altun,’’ İsrail'in masum sivillere karşı işlediği savaş suçlarına göz yummayacağımızı gösterdik" dedi.

‘’Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dediği gibi, İsrail'in savaş suçlarına karşı uluslararası mahkemelere başvurarak İsrail'i sorumlu tutacağız. Sivilleri koruyan uluslararası hukuk bu kadar acımasızca ve pervasızca çiğnenemez" ifadelerini kullanan Altun, Türkiye'nin insani yardım göndermek ve bir anlaşma sağlamak için elinden gelen her şeyi yaptıklarını dile getirdi.

‘’İsrail’e suç ortaklığı yapanlar utanmalıdır’’

İsrail’i sorumlu tutarken, ateşkes için baskı yapmaya ve diplomatik girişimlere kapıları açık tutmaya devam edeceğini vurgulayan Altun sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı. ‘’ İsrail'i koruyanlar, İsrail'in sivillere yönelik savaşına destek verdikleri ve suç ortaklığı yaptıkları için utanmalıdır. İsrail şu anda Filistinlilere karşı soykırıma varan acımasız politikalarını sürdürse bile diplomatik çabalarımızı terk edemeyiz." Dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.