Gazze eyleminden dönen vatandaşa yumruk atmıştı! İfadesi ortaya çıktı.. Bakın ne demiş...

İstanbul'da dün gerçekleşen 'Şehitlere rahmet, Filistin'e destek, İsrail'e lanet' yürüyüşü sonrasında Kelime-i Tevhid Bayrağı açan İsmail Aydemir'e yumruk attığı iddiasıyla tutuklanan üniversite öğrencisi Ege Akersoy'un savcılık ifadesi ortaya çıktı.

Gazze eyleminden dönen vatandaşa yumruk atmıştı! İfadesi ortaya çıktı.. Bakın ne demiş...
Yayınlanma:

"Ben yıldız Teknik Üniversitesi elektrik mühendisliği son sınıf öğrencisiyim. Benim babam Emekli Binbaşıdır. Ben de milliyetçi yetiştirildim. Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan tarafından ülkemizin kurucu liderinin fotoğrafı mesele edilerek ülkemiz aleyhine uygulama yapılması, geçtiğimiz günlerde yaşanan terör saldırıları sonucunda 12 askerimizin şehit edilmesinden sonra ben de bir Türk vatandaşından Türk bayrağını taşımasını beklerken, karşımdan gelen yeşil üzeri Arapça yazılı bayrak taşıyan şahsa hitaben; "Sen Türk Vatandaşı değil misin? hassas zamandayız" dedim. Kendisi de bana, "İstediğimi taşırım" dedi. Aramızda bir itişme oldu. Kendisi yakınıma gelince kendimi korumak için kendisine yumruk attım. Kendisini sözlü olarak uyarmam gerekirdi. Olay nedeniyle pişmanım.

Ben herhangi bir ulusa yönelik aşağılayıcı söylemde bulunmadım. Sadece Türk Vatandaşı olduğunu düşündüğüm şahsı uyarmak istedim. Olaydan sonra etraftan tanımadığım bir kişi de bana vurdu. Bana vuran kişiden şikayetçiyim."

AKERSOY: "MİLLİYETÇİ YETİŞTİRİLDİM, KENDİMİ KORUMAK İÇİN VURDUM"
Yaşanan olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Tutuklanan Akersoy, ifadesinde, "Ben Yıldız Teknik Üniversitesi elektrik mühendisliği son sınıf öğrencisiyim. Benim babam Emekli Binbaşıdır. Ben de milliyetçi yetiştirildim. Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan tarafından ülkemizin kurucu liderinin fotoğrafı mesele edilerek ülkemiz aleyhine uygulama yapılması, geçtiğimiz günlerde yaşanan terör saldırıları sonucunda 12 askerimizin şehit edilmesinden sonra ben de bir Türk vatandaşından Türk bayrağını taşımasını beklerken, karşımdan gelen yeşil üzeri Arapça yazılı bayrak taşıyan şahsa hitaben; 'Sen Türk Vatandaşı değil misin? hassas zamandayız' dedim. Kendisi de bana, 'İstediğimi taşırım' dedi. Aramızda bir itişme oldu. Kendisi yakınıma gelince kendimi korumak için kendisine yumruk attım. Kendisini sözlü olarak uyarmam gerekirdi. Olay nedeniyle pişmanım. Ben herhangi bir ulusa yönelik aşağılayıcı söylemde bulunmadım. Sadece Türk Vatandaşı olduğunu düşündüğüm şahsı uyarmak istedim. Olaydan sonra etraftan tanımadığım bir kişi de bana vurdu. Bana vuran kişiden şikayetçiyim" dedi.

AYDEMİR: "ÜZERİME YÜRÜDÜ, KENDİMİ KORUMAK ZORUNDA KALDIM"
İsmail Aydemir ise ifadesinde, "Ben yürüyüşten dönüyordum. Elimde üzerinde Arapça yazılı bir bayrak vardı. Yanımdan geçen bir kişi bana, 'Sen Türk vatandaşı değil misin?' diye sordu. Ben de kendisine, 'Evet Türk vatandaşıyım' dedim. Kendisi bana, 'O zaman neden bu bayrağı taşıyorsun?' dedi. Ben de kendisine, 'İstediğim bayrağı taşırım' dedim. Bunun üzerine bana saldırdı. Ben de kendimi korumak için karşılık verdim. Olay sırasında etraftan gelen bir kişi de bana vurdu" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.