Hamas'ın Siyasi Lideri Meşal: Filistin davası Türklerin de davasıdır!

Hamas'ın siyasi kanadının liderlerinden Halid Meşal, "Filistin davası Türklerin de davasıdır" dedi.

Hamas'ın Siyasi Lideri Meşal: Filistin davası Türklerin de davasıdır!
Yayınlanma:

Hamas'ın siyasi kanadının liderlerinden Halid Meşal, Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından Alanya'da düzenlenen '18. Ufuk Turu' programına canlı bağlantı ile katıldı.

Meşal şunları söyledi:

"Gazze'de, Kudüs'te yaşananlar Türkiye'de ve dünyada yakından takip ediliyor. Allah'ın izniyle; Kassam Tugayları uzun süre düşünerek, planlayarak bu eylemleri gerçekleştirdi. Kardeşlerinizin durumu iyidir ama halkın durumu ortada. İnsanlık tanımayan İsrail sivilleri katlederek, soykırım benzeri olaya imza attı.

Filistin meselesi bu ümmetin meselesidir. Siz; Türkiye halkı olarak önemli bir devletin uzantılarısınız. Osmanlı'nın şerefli torunları olarak bu dava sizin de davanızdır. Sizden bu cihada bütün yönleriyle katılmanızı bekliyoruz. Mücahitlere Allah yardım edecektir. Her türlü maddi, manevi desteği sizlerden bekliyoruz."

img-20231020-wa0027.jpg

Öte yandan düzenlenen programda Uluslararası Kudüs ve Filistin Destek Federasyonu Başkanı Münir Said de açıklamalarda bulundu.

Said, "Bu ümmet kıyamete kadar var olacak ve mücadelemiz devam edecek. Osmanlı hilafetinin yaşandığı dönem ümmete öncülük yapan önemli bir süreçti. Daha sonra Britanya'nın öncülüğünde batılılar, İslam ülkelerinin dağınıklığından yararlandı ve Yahudileri bölgeye yerleştirdi. 1908'de Britanya bir kongre gerçekleştirdi ve kongrenin sonucunda Müslümanların birleşmesinin önüne geçilmesi yönünde çalışmalara başlandı. Bunun için bu bölge üzerinde çıkarları olan, Filistin toprakları üzerinde İsrail'i kurdular. İslam haritasına bakın. Bu coğrafya içerisinde buraya ait olmayanlar bu coğrafyayı hakimiyetleri altına aldılar.

Rusya, Ukrayna'yı vurduğunda tüm dünya Ukrayna'nın yanında yer almadı mı? İsrail, Gazze'yi vurduğunda neden Müslüman ülkeler Filistin'in yanında yer almıyor. Gazze halkı direnmeye devam ediyor. Bu halk desteği hak etmiyor mu? Onlar yıkarken, saldırırken batı dünyası İsrail'i destekliyor ama Müslümanlar neden en az düşmanları kadar cesur olamıyor? Neden İslam ülkeleri İsrail'e 'sen hırsızsın, kardeşlerimizin topraklarını çaldın' diyerek yaptırım uygulamıyor? Filistin özgür olana kadar mücadelemiz devam edecek" diye konuştu.

img-20231020-wa0031.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.