İstanbul'da deprem riski yüksek bölgeler açıklandı!.. yumuşak zeminli bölgeler yıkıma uğrayabilir!

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, İstanbul'da yaşanabilecek olası bir depremde yumuşak zeminli bölgelerin daha fazla hasar alacağını söyledi.

İstanbul'da deprem riski yüksek bölgeler açıklandı!.. yumuşak zeminli bölgeler yıkıma uğrayabilir!
Yayınlanma:

AA'da yer alan habere göre; Moriwaki, kentteki bir otelde düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada, İstanbul'un zemin yapısının bölge bölge değiştiğini belirterek, "Eski Atatürk Havalimanı, Ataköy, Küçükçekmece, Avcılar ve Büyükçekmece'de zemin çok yumuşak. Bu bölgelerde deprem dalgaları daha fazla artacağı için binalarda daha fazla hasar meydana gelebilir." dedi.

Moriwaki, 1999'daki Gölcük depreminde İstanbul'da fazla hasar olmamasına rağmen Avcılar'da çok sayıda binanın yıkılmasının da bu nedenle olduğunu belirtti.

Moriwaki, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerde de çoğunlukla yumuşak zeminli bölgelerde hasar oluştuğunu hatırlatarak, "Deprem anında binalarda hasar oluşmaması için yapıların sağlam zeminlere inşa edilmesi gerekiyor." diye konuştu.

Haberlerin size WhatsApp aracılığıyla ulaşması için aşağıdaki linki tıklayıp Anadolu'da Bugün Son Dakika sistemine ve Özel Kanal'a dahil olabilirsiniz.

ANADOLU'DA BUGÜN WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

DAHA ÇOK ÖZEL HABER İÇİN WHATSAPP KANALINA KATILIN

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.