İzmir depreminde oğlunu kaybetti, gönüllü olarak deprem bölgesine koştu

30 Ekim 2020 İzmir depreminde Oğlu Berk'i kaybetmesinden sonra gönüllü olarak AKUT'a katılan Meryem Öztürk, depremden en çok etkilenen bölgelerden olan Gaziantep''teki enkaz alanına giderek, enkaz altındaki canlara ulaştı.

İzmir depreminde oğlunu kaybetti, gönüllü olarak deprem bölgesine koştu
Yayınlanma:

30 Ekim 2020'de İzmir'de meydana gelen depremde, Bayraklı ilçesi Barış Sitesi'ndeki evinde tek başına evde bulunan 12 yaşındaki Halil Berk Öztürk'ü kaybeden anne Meryem Öztürk, enkazdan 23 saat sonra oğlunun cansız bedenini ulaştıktan sonra ''O enkazdan çıkmak için enkaza girmem lazım” diyerek Arama Kurtarma Derneği AKUT'un gönüllüsü oldu. Aldığı eğitimler sonrası Aydın Kuşadası ekibine dahil olan Öztürk, tatbikatlara katıldı ve ihtiyaç anında hayat kurtarmak üzere eğitimlerden geçti.

Aldığı eğitimlerle profesyonel bir arama kurtarma gönüllüsü olan Meryem Öztürk, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremden etkilenen Gaziantep'e gitti. Alana giden ilk ekiplerden birine dahil olan Öztürk, enkaz altında kalan canları kurtarmak için yoğun bir çaba sarf etti. Öztürk ve ekibi, enkaz altında olan pek çok vatandaş ve hayvanın kurtarılmasını sağladı.

DÖNÜM NOKTAM BU OLDU

Öztürk, eğitim aldığı dönemde "AKUT gönüllüsü olmak istediğimde ‘Çocuğunu enkazdan çıkarttın, enkaza nasıl gireceksin?' gibi cümleler sarf edildi. Bunu anlamalarını beklemiyorum. Benim anlatabilmem de çok zor. İzmir'de 117 canımızı kaybettik. Hepimiz aynı acıyı farklı şekillerde yaşıyoruz, ama benim çıkış noktam burası oldu. İçime kapanmayı denedim, işimden istifa ettim ama faydalı olabilmek, bir cana dokunabilmek beni daha mutlu edecekti. Daha güçlü, daha dirayetli olmamı sağlayacaktı. Önceden kick boks da yapardım ve Berk'in her zaman güçlü annesiydim. Güçlü annesi olarak kalmaya devam etmek istiyorum” demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.