‘Kadınlar Pazarı’ çözüm bekliyor (Özel Haber)

Kadınlar Pazarı esnafı, üstü kapalı olan pazarın sıcaktan dolayı kötü koktuğunu ve bu nedenle havalandırma sorununun çözülmesi gerektiğini söyledi.

‘Kadınlar Pazarı’ çözüm bekliyor (Özel Haber)
Yayınlanma:

Halk arasında Kadınlar Pazarı olarak bilinen Tarihi Melike Hatun Çarşısı, başta kentin yöresel lezzetleri ve "küflü peynir"  olmak üzere, organik ürün arayan tüketicilerin ilk tercihleri arasında yer alıyor. Burada bulunan esnaflar, Kadınlar Pazarı'nın Konya'da halen aktif olan en eski pazarlar arasında olduğunu fakat artık bakımsızlığa yenik düştüğünü söyledi. Pazarda bulunan ve yetiştirdiği doğal ürünleri satarak geçimini sağlayan esnaf, “Pazar eski cazibesini kaybetmiş durumda, pazarda önceden insan seli olurdu, adım atacak yer olmazdı. Hem esnaf hem de tüketici mutluydu. Esnaf mallarını satabildiği, tüketici ise organik ürünleri ucuza alıp ihtiyaçlarını karşılayabildiği için mutluydu. Şimdi böyle bir şey söz konusu bile değil pazar bomboş durumda satış yok denecek kadar az” dedi.

“PAZARA GİREN İLK İŞ BURNUNU TIKIYOR”

Pazar’da satış yapmanın çok zor olduğunu söyleyen  esnaf, “Pazarda şuan satış yapmak çok zor çünkü müşteri gelmiyor. Bunun birçok nedeni bulunuyor. Fiyatların artması, pazarın çok daralması, otopark sorunu, bakımsızlık, sıcaklık, koku bunlar neden olarak sayılabilir. Yaz aylarında hava sıcaklığında ciddi bir artış yaşanıyor. Pazarda havalandırma ya da  klima yok. Havalar sıcak gittiğinde pazarın üstü kapalı olduğu için yoğun bir koku oluşuyor. Pazara giren vatandaşlar burunlarını tıkayarak giriyor ve çıkmak için can atıyor. Yeri geldiğinde kendimiz zor nefes alıyoruz. Buna acilen bir çözüm bulunmalı. Biz yetkililere elimizden geldiğince bu talepte bulunduk ama bir değişiklik olmadı” şeklinde konuştu.

“PAZAR NEREDEYSE HİÇ TEMİZLENMİYOR”

Pazarın çok bakımsız ve pis olduğunu bu nedenle gelen müşterinin direk gittiğini söyleyen  esnaf, “Pazarımızın eski cazibesi kalmadı. Bunun başlıca sebebi tabi ki havalandırmanın olmaması. Burada bir havalandırma olsa pazarımız bu kadar kokmayacak ve hem müşteriler hem de biz esnaflar rahatsız olmayacağız. Bir diğer sebep ise temizlik, pazar neredeyse hiç temizlenmiyor. Çoğu esnaf kendi dükkânının önünü bile temizlemiyor, esnafın bir kısmı ise elinden geldiğince kendi dükkânının önünü temizlemeye çalışıyor. Belediyemiz pazarın temizlemesi için temizlikçi gönderiyor ama yeterli değil. Çünkü temizlikçi arkadaşlarımız temizliyor, bizim esnaf arkadaşlarımız kirletiyor. Mesela tuvaletler, temizlikçi arkadaşlar tarafından temizleniyor ama 5-10 dakika sonra temizlenmemiş gibi oluyor. Pazardaki meyveler sebzeler kokuyor, yumuşuyor, suyu akıyor bunlar pisliğe ve kokuya neden oluyor. Esnaflarımız bunlara dikkat etmeli “ dedi.

“PAZARIN ÖNÜNDEKİ SATICILAR BURADAN KALDIRILMALI”

Pazarın hemen önündeki seyyar pazarcılar içinde konuşan, Kadınlar Pazarı esnafı, “Biz burada bu dükkânlara kira ve vergi veriyoruz. Seyyar pazarcıların bizim hemen önümüzde bu tezgâhları açmaları ne kadar doğru? Burada sattığımız ürünleri ana, oğul kova kova alıp getiriyorlar ve orada satıyorlar. Zaten satış yapamıyoruz böyle şeyler olduğunda nasıl yapabiliriz? Kimsenin ekmeğinde gözümüz yok ama burada biz satış yapmaya uğraşırken bize engel oluyorlar. Bu pazarcılar buralardan kaldırılmalı ve uygun bir yer gösterilmeli. Belediyemizin bunlara çözüm bulması gerekli, burada satış yapmaya devam ederlerse biz hiç bir şey satamayacağız” dedi. 

Muhabir: Ali Kuş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.