Kanser vakaları tavan yaptı! 'Bölgede araştırma yapılsın' talebi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, Doğu Karadeniz’de kanser vakalarında büyük oranda artış meydana geldiğini ifade ederek, kanser tedavisi için ihtiyaç duyulan eksikliklerin giderilmesi gerektiğini söyledi

Kanser vakaları tavan yaptı! 'Bölgede araştırma yapılsın' talebi
Yayınlanma:

CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, Doğu Karadeniz’de kanser vakalarında büyük oranda artış meydana geldiğini ifade ederek, kanser tedavisi için ihtiyaç duyulan eksikliklerin giderilmesi gerektiğini kaydetti.

Bölgede cihaz eksikliği yaşandığını söyleyen CHP Giresun Milletvekili Gezmiş, hekim ve sağlık personelinin de yetersiz olduğunu öne sürdü.

CHP’li Gezmiş’in açıklamaları şöyle:

“Doğu Karadeniz'de kanser vakalarında son yıllarda büyük artış meydana gelmiştir. Bölgede hasta sayısının artmasına dair araştırmaların yetersizliği bir yana, vatandaşlarımızın tedavi süreçlerine ilişkin yaşadığı zorluklar son yıllarda daha görünür hâldedir.

elvan-isik-gezmis.jpeg

Giresun ilinde hastaların teşhis ve tedavi süreçlerinde, hekim ve cihaz yetersizliği vatandaşlarımızı diğer şehirlerde tedaviye zorunlu hâle getirmiştir. Kanser tedavisi için ihtiyaç duyulan cihazlar arasında yer alan PET cihazı eksikliğinin bir an önce giderilmesi ve ilimize bir an önce nükleer tıp uzmanı atanması gerekmektedir.

İktidarın, Giresun ilinin onkoloji alanında Karadeniz’in üssü olacağı iddiası hekim ve sağlık personeli yetersizliğiyle büyük bir tezatlık teşkil etmektedir. Gereken düzenlemelerin bir an önce yapılıp eksik cihazların tamamlanmasını istiyoruz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.