Makineciler’den üyelerine vefa töreni

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makine Mühendisleri Odası (MMO) Konya Şubesi, mesleğinde 25, 40, 50 ve 60’ıncı yılını dolduran üyeleri için onurluk töreni düzenledi.

Makineciler’den üyelerine vefa töreni
Yayınlanma:

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makine Mühendisleri Odası (MMO) Konya Şubesi, mesleğinde 25, 40, 50 ve 60’ıncı yılını dolduran üyeleri için onurluk töreni düzenledi. Dedeman Otel’de gerçekleştirilen törene, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Makine Mühendisleri Odası Başkanı Doç. Dr. Aziz Hakan Altun, TMMOB bağlı oda başkanları ve çok sayıda mühendis katıldı.

img-20231224-wa0008.jpg

Töreninde konuşan MMO Konya Şube Başkanı Doç. Dr. Aziz Hakan Altun, Türkiye’nin ihracat rekoru kırdığını ve bu rekorun mühendislerin azmiyle olduğunu vurguladı. Altun, “Bilindiği gibi ülkemiz son yıllarda ihracat rekoru kırmaktadır. Bu rekorda yapmış oldukları çalışma ve gayretleri ile meslektaşlarımızın büyük bir emeği bulunmaktadır. Bu emeğin karşılığı olarak her yıl her platformda dile getirdiğimiz Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından tek taraflı feshedilen ‘Asgari Mühendis Ücreti’ ödenmesinin de içinde bulunduğu protokolün bir an önce yürürlüğe girmesini hükümetimizden istiyoruz.

img-20231224-wa0007.jpg

Son yıllarda yapı denetimde şirketlerinde yapılan yönetmelik değişimi tarafımızca genel manada olumlu karşılanmıştır. Ancak bu şirketlerde denetmen veya kontrolör olarak çalışan meslektaşlarımızda gelir açısından büyük sıkıntılar yaşanmaktadır. Bu durumun önüne geçilmesi için nasıl ki yapı denetim şirketlerine metrekare bazında ödeme yapılıyorsa, bu alanda çalışan meslektaşlarımıza da metrekare üzerinden devletimizin belirlediği ödemenin yapılmasıdır. Atılacak bu adım yapı denetim şirketlerin kurumsallığını ve niteliğini de arttıracaktır” diye konuştu.

img-20231224-wa0010.jpg

Haberlerin size WhatsApp aracılığıyla ulaşması için aşağıdaki linki tıklayıp Anadolu'da Bugün Son Dakika sistemine ve Özel Kanal'a dahil olabilirsiniz.

ANADOLU'DA BUGÜN WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

DAHA ÇOK ÖZEL HABER İÇİN WHATSAPP KANALINA KATILIN

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.