Milyonlar işsiz kalacak: Boston Dynamics yeni insansı robotunu tanıttı! [VİDEO HABER]

Boston Dynamics, elektrikle çalışan yeni ve gelişmiş insansı robotunu tanıttı. Yeni Atlas, daha ince yapısı ve gelişmiş hareket aralığı ile dikkat çekiyor.

Yayınlanma:

Boston Dynamics, insan vücuduna benzeyen ve çeşitli fonksiyonel amaçlar için geliştirilen insansı robotlardan olan Atlas'ın artık elektrikle çalışacağını duyurdu.

Şirket, hidrolikle çalışan mevcut Atlas robotunu kullanımdan kaldırarak yeni elektrikle çalışan Atlas robotunu tanıttı. Yeni model, daha ince ve gelişmiş hareket aralığına sahip, böylece farklı çalışma ortamlarına daha kolay adapte olabilecek.

Boston Dynamics'in elektriğe geçiş yapma kararı, robotun daha verimli ve esnek olmasını sağlayacak yeni özelliklerini vurguluyor. Yeni Atlas'ın, özellikle Hyundai fabrikalarında kullanılması öngörülüyor.

Figure, 1X, Agility, Sanctuary ve Tesla gibi diğer girişimler de insansı robot teknolojisinin geliştirilmesine odaklanıyor. Bu şirketlerin katkıları, endüstriyel robotik alanında rekabetin artmasına ve gelecekteki gelişmelere önemli bir şekilde etki etmesine katkıda bulunacak

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.