Prof. Dr. İlber Ortaylı: Türkiye genelinde bir laubalilik var

Prof. Dr. İlber Ortaylı, bugünkü yazısında Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu eleştirdi. Ortaylı, "Türkiye genelinde bir laubalilik var" dedi.

Prof. Dr. İlber Ortaylı: Türkiye genelinde bir laubalilik var
Yayınlanma:

Ortaylı, yazısında İstanbul depremi için alınmayan önlemlerden, "Madencilik doğayı tahrip eder" diyen adamı kovacaksın" açıklamasıyla dikkatleri çeken Celal Şengör'e, madenler için tahrip edilen ormanlardan Turgut Cansever elinden çıkan binanın boşaltılmasına farklı konulara değindi.

Ortaylı, "Bunları söylediğim zaman şüphesiz bir bedel de ödeyeceğim, beni hiç rahatsız etmez, umurumda da değil. Bazı meslek erbabını temsil edenlerin cesur, ısrarcı ve enerjik olmaları gerekir" ifadelerini kullandı.

Ortaylı devamında şunları kaydetti:

"Eğer orman mühendislerinin bütün bu usulsüzlüklere karşı ciddi bir şekilde mücadele verdiğini, tepki gösterdiğini, rapor yayınladığını söyleyen varsa beri gelsin. Ben şahsen özür dilemekten çekinmem. Bir kişiyi konuşturup seyretmek Türk toplumunun âdetidir. Hâlbuki bu hiçbir şey ifade etmez. Modern cemiyetlerde öncü olan meslek örgütlerinin işi yürütmesi, insanları bilgilendirmeleri esastır."

Ortaylı, Türkiye'de meslek örgütlerinin yeterince aktif olmadığını ve bu nedenle sorunların çözülemediğini savundu. Ortaylı, "Bir kişiyi konuşturup seyretmek Türk toplumunun âdetidir" dedi. Ortaylı, modern toplumlarda meslek örgütlerinin öncü olması gerektiğini ve insanların bilgilendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.