Türkiye adeta deprem fırtınasının ortasında! Artçı depremler daha ne kadar sürecek?

Türkiye son günlerde arka arkaya meydana gelen depremlerle sarsılıyor. Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından artçılar sürüyor. Deprem bölgesinde artçıların iki yıl daha sürmesi bekleniyor

Türkiye adeta deprem fırtınasının ortasında! Artçı depremler daha ne kadar sürecek?
Yayınlanma:

Türkiye son günlerde arka arkaya meydana gelen depremlerle sarsılıyor. Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından artçılar sürüyor. Deprem bölgesinde artçıların iki yıl daha sürmesi bekleniyor.

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, AFAD'da düzenlenen basın toplantısında, Bor ilçesinin yaklaşık 15-20 kilometre batısına denk düşen alanda yaşanan depremin derinliğinin AFAD Deprem İzleme ve Değerlendirme Merkezi tarafından 7 kilometre olarak ölçüldüğünü belirtti.

Tatar, "Bunu bağımsız bir deprem olarak değerlendiriyoruz. Deprem, özellikle 20 Eylül 2020 yılında yine Bor'un Obruk beldesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki deprem ile aynı bölgeye düşüyor." dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası artçı sarsıntılara ilişkin de bilgi veren Tatar, şunları kaydetti:

"Özellikle Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin sonrasında şu ana kadar toplam 9 bin 470 artçı sarsıntı kaydedildi. Bu, gerçekten çok büyük bir rakam. Yani depremlerin sonrasındaki artçı sarsıntıların sayısında şu ana kadar bir düzenli azalmanın olmadığını görüyoruz. Bunun uzun bir süre daha devam edeceğini ama belli bir zaman sonrasında ise azalarak artık sona ereceğini söylemek mümkün fakat bu artçı sarsıntıların en az 2 yıl kadar sürmesini beklediğimizi ifade etmek istiyorum. Ortalama 3 dakika civarında bir artçı sarsıntının yaşandığını ifade etmekte yarar var."

Görsel Kaynak: AA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.