Türkiye’nin Hızlı Tren Ağları Çoğalıyor!

Türkiye’de 16 güzergahta ana hat treni işletiliyor. Demir yolu ulaşım politikaları ile yüksek ve hızlı demir yolu hatlarını genişletme çalışmaları Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yürütülüyor.

Türkiye’nin Hızlı Tren Ağları Çoğalıyor!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türkiye’de 16 güzergahta ana hat treni işletiliyor. Demir yolu ulaşım politikaları ile yüksek ve hızlı demir yolu hatlarını genişletme çalışmaları Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yürütülüyor. 2002 yılından bu yana 2 bin 251 kilometre hızlı tren hattının inşası yapıldı.

hizli-tren-aglari-anadoluda-bugun.jpeg

İlk Demir Yolu Hattı İzmir-Aydın Hattı

130 kilometrelik İzmir-Aydın hattı, bir İngiliz şirketine verilen imtiyazla 1856 yılında yapılmasıyla başlandı. Böylece, Türk demir yolu tarihine adım atılmış olundu. Ankara-Konya, Eskişehir- İstanbul ve son olarak 26 Nisan 2023 tarihinde işletmeye açılan Ankara-Sivas hattı ile beraber şehirlere yolculuk süresi ciddi ölçüde kısalıyor.

ilk-demir-yolu-hatti-izmir-aydin-hatti-anadoluda-bugun-mertsahin-demircioglu.jpeg

Hafta içi günlük 64 ve hafta sonu günlük 68 seferde günde yaklaşık 40 bin kişiye hizmet veren YHT Ankara-İstanbul hattı 30 Eylül 2023’e kadar yaklaşık 20 bin taşıma sayısına ulaştı.

Yolcuların memnuniyet oranı yüzde 97

4 Ekim’e kadar geçen zamanda neredeyse 70 milyon yolcu taşıyan YHT’lerde seyahat eden yolcular yüzde 97 oranında memnun.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.