Yeni Eğitim Öğretim yılında hayata geçirilecek uygulamalar açıklandı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim ve öğretin yılında uygulamaya girecek yeni uygulamaları açıkladı. Tekin, öğrencilerin sınıflara cep telefonu ile girmesinin yanı sıra öğretmenlerin okulda beyaz önlük giymesiyle ilgili yeni kararlara değindi.

Yeni Eğitim Öğretim yılında hayata geçirilecek uygulamalar açıklandı
Yayınlanma:

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Şanlıurfa’da basın mensuplarının karşısına geçerek yeni eğitim ve öğretim yılıyla ilgili bilgiler verdi.
Çocukların okulda cep telefonuyla çok zaman geçirdiğini söyleyen Bakan Tekin, “Bir diğer husus çocuklarımızın okullarda GSM cihazları, cep telefonlarıyla çok fazla vakit geçirdiklerinden hareketle önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında bunu zorunlu kılmamakla beraber bunun teşvik edilmesini arzu ediyoruz. Çocuklarımızın dersliklere cep telefonu sokmamalarını, sokmayacak şekilde tedbirlerin alınmasını arzu ediyoruz. Bunu da genelgemizde zikretmiş olduk” dedi.

ÖĞRETMENLERE BEYAZ ÖNLÜK ZORUNLULUĞU


Öğretmenlerin okulda beyaz önlük giymeleri konusunda valiliklerin gerekeni yapmasını isteyen Bakan Tekin, “Bir başka husus öğretmenler odası toplantılarında da dile getirilen öğretmen arkadaşlarımızın okullarda, bir eğitimciye, bir öğretmene yakışır şekilde giyinmesi açısından beyaz önlük uygulamasının yine valiliklerimizce tespit edilmesini arzu ediyoruz, bunu da genelgemizde zikrettik” diye konuştu.

"ÖĞRENCİLERE 500 MİLYON KİTAP DAĞITILACAK"


Yeni eğitim ve öğretim yılında öğrencilere yaklaşık 500 kitap dağıtılacağını söyleyen Bakan Tekin, “Bunun gibi yeni eğitim ve öğretim yılına ilişkin tedbirlerimizi sıraladık. Birkaç tanesini daha söyleyeyim. Bunlardan bir tanesi öğrencilerimize yaklaşık 500 milyon adet kitap dağıtıyoruz. Dolayısıyla bu kitaplarımızın da bir şekilde sene sonu itibariyle değerlendirilmesi açısından okullarımızdan rica ediyoruz, bu kitapların öğrencilerimizden tekrar sene sonu iade olarak alınmasını önemsiyorum” dedi.

Deprem bölgesinde eğitimin sorunsuz başlaması için gerekli çalışmaları yaptıklarını dile getiren Bakan Tekin, “Deprem bölgesiyle ilgili altını çizerek söylemek istiyorum, biz 11 eylül tarihi itibariyle şartlarımız önceki dönemde olduğu kadar rahat olmamak üzere asgari müştereklerde eğitim ve öğretim sürecini sağlıklı bir şekilde başlatacak tüm tedbirlerimizi almış durumdayız. Hiçbir sıkıntı olmadan eğitim süreci başlayacak. Öğrencilerimiz açısından zorunlu telafi eğitimleri, öğretmenlerimiz açısından başta barınma, ulaşım olmak üzere hem mevcut öğretmenlerimizin hem 1 eylül tarihi itibariyle atanan yeni kardeşlerimizin, yeni arkadaşlarımızın problemlerinin çözümü noktasında gerekli tüm tedbirleri almış durumdayız. Daha önce söyledim, tekrar söyleyeyim. Bölgede çalışan, özellikle 4 il ve 2 ilçe bazlı olarak çok fazla yıkımın olduğu bütün öğretmen arkadaşlarımız tek tek arandı. Konaklama, barınma, ulaşımla ilgili durumları, yeni atanan arkadaşlarımız tek tek arandı, durumları tespit edildi ve gerekli tedbirler İçişleri Bakanlığımız ve AFAD imkanları da kullanılarak ayarlanmış durumda. O arkadaşlarımız, kardeşlerimiz de hiçbir problem yaşamadan eğitim ve öğretim sürecini inşallah başlatmış olacaklar” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.