Güneş kremi yerine Hindistan cevizi yağı #KonyaHaber

Aktar Mehmet Bıçak, Hindistan cevizi yağının hem içilebileceğini hem sürülebileceğini ayrıca el ayak çatlaklarında, bağırsak rahatsızlıklarında, plajlar güneş yağı yerine ve saç, kirpik dökülmelerinde de kullanılabileceğini belirtti.

Güneş kremi yerine Hindistan cevizi yağı #KonyaHaber
Yayınlanma:

Konya Bedesten Çarşısı’nda aktarlık yapan  Mehmet Bıçak (26) Hindistan cevizi yağının  içerisinde e vitamini ve diğer türevleri de bulunduran bir bitki olduğunu söyledi. Hindistan cevizi yağının hem içilip hem sürülebileceğini söyleyen Bıçak, “Sürüldüğü zaman anti aging dediğimiz cilt yenileyici olarak kullandığımız bir üründür. Cilt yenilemesinde ve el ayak çatlaklarında krem olarak kullanılır. Bağırsak rahatsızlıklarında kullanılan üründür. Tatlı kaşığı veya çay kaşığıyla içildiği zaman da kabızlığa iyi gelir. Bu yağ aynı zaman da saç, kaş ve kirpik dökülmesine de faydalıdır. Ağrı ve sancılarda kullanılabilir” dedi.

 “ZEYTİN YAĞI NEYSE HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI DA ÖYLEDİR”

Hindistan cevizi yağının yemeklerde ve unlu mamullerde de kullanılabşleceğini söyleyen Bıçak, “Yemeklik madde olarak Hindistan bölgesinde kullanılıyor ama Türkiye’de ham madde ücreti yüksek olduğu için yemeklik yağ olarak kullanılmıyor. Zeytin yağı neyse Hindistan cevizi yağı da öyledir.  Hindistan cevizi yağı rendelenmiş bir şekilde Türkiye’ye gelir ve soğuk pres yöntemi ile elde edilir. Bu yağı 30 yaşlardan sonra sabah akşam birer çay kaşığı içilmeli, akşam yatmadan önce cilde ve özellikle ayak altlarına kullanmalarını tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.

“PLAJLARDA GÜNEŞ YAĞI YERİNE KULLANILABİLİR”

Plajlarda güneş yağı yerine kullanılabilecek çok kaliteli bir ürün olduğunu söyleyen Bıçak,  “Biliyorsunuz güneş kremlerinin ve yağlarının içerisinde kullanılan sentetik kimyasal yağlardan ötürü deri emilimini kapatıyor ve güneşten alacağınız vitaminleri özellikle D vitaminin emilimini engelliyor. O yüzden sahilde güneşlenme öncesinde kullanılabilecek en iyi üründür. Kaşıntı, yanma, deri zedelenmesi gibi şeyler  yapmaz o yüzden düzenli olarak bu yağı hamileler ve gaz giderici olarak çocuklarda kullanılabilir. Yağ oda sıcaklığında daha sıvı oda sıcaklığından daha düşük derecelerde ise  katı hale dönüşebilir. Erimesi de çok kolay olan bu yağ yaklaşık 20 santigrat vücut sıcaklığında eriyebilen bir maddedir” diye konuştu.

“SON 3 YILDIR TÜRKİYE’DE ORİJİNAL HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞINI BULMAK MÜMKÜN”

Bitkisel yağlar sıralamasında vücut içerisinde emilimi en yüksek ve sindiriminin çok kolay bir bitki olduğunu söyleyen Bıçak, bu yağın  Türkiye’deki mazisinin çok yeni olduğuna değindi.  Bıçak bu konu ile ilgili şunları şöyledi: “Hindistan  cevizi yağının Türkiye’deki mazisi yaklaşık 3 seneye dayanıyor.  Üç  sene öncesinde Türkiye’de Hindistan cevizi yağının orijinali maalesef bazı açıklardan ötürü satılmıyordu ama son 3 yıldır Türkiye’de orijinal Hindistan cevizi yağını doğru ve güvenilir aktarlarda bulmak mümkündür. Vatandaşa doğru ürün satılmalıdır. Keşke vatandaş çok talep etmese de az taleple satılan bir ürün haline gelse bildiğiniz üzere ülkemizde çok talep edilen ürünün maalesef sahtesi çok çıkıyor. Ona rağbet çok oluyor. O yüzden ben vatandaşın çok talep etmesini istemiyorum az talep etsin düzgün mal satılsın” dedi.

İthal ürün olduğu için fiyat yüksek olarak satılan Hindistan cevizi yağının 150 gramlıkları  20-25 TL, 300 gramlıkları ise 40 TL civarında satışa sunuluyor.

Gamze Erdoğan  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.